TNO

Hoofddorp, maandag 10 maart 2008

'Loven en bieden over werk' van TNO beste boek voor de HR-manager

Het beste boek voor de HR-manager van het afgelopen jaar is de TNO publicatie 'Loven en bieden over werk'. De auteurs ontvingen daarvoor op donderdag 6 maart jl. de GIDS-prijs 2008.

Juryvoorzitter Gerard Evers, hoofdredacteur van de Gids voor Personeelsmanagement, roemde bij de prijsuitreiking ondermeer de wetenschappelijke onderbouwing van de winnende titel. Uit het juryrapport: "Het is een prima naslagwerk. Daarnaast is het robuust opgezet; het theoretische verhaal bevat ook goede cases en het geheel is prettig om te lezen."

Baanbrekend en vernieuwend
Bij de beoordeling van de shortlist heeft de jury onder andere gelet op de mate waarin het boek baanbrekend, vernieuwend en paradigmaveranderend is, of het conceptuele niveau voldoet aan internationale standaarden, in hoeverre het boek bruikbaar is in de strategische praktijk en of het een werk is om later nog eens na te slaan.

Loven en bieden
In het boek 'Loven en bieden over werk' passeren alle facetten van maatwerk in arbeidsrelaties de revue: van de voor- en nadelen van maatwerk tot de beste implementatiestrategieën. Een hoofdrol is daarbij weggelegd voor de dialoog tussen medewerker en leidinggevende.

U kunt het winnende boek bestellen via de website van TNO. Tevens kunt u daar het volledige juryrapport inzien.