Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer (ROVER)


BERICHT

Electronisch zakkenrollen is nekslag

ROVER is zeer ongerust nu ondanks de belofte van TNO en TLS dat 'electronisch zakkenrollen' niet mogelijk zou zijn, dit nu waarschijnlijk tóch zal lukken.

Twee Duitse onderzoekers hebben de sleutel van de ov-chipkaart gekraakt, waardoor het mogelijk is om reistegoed van de ov-chipkaart van andere passagiers te stelen.

De Duitsers Karsten Nohl en Henryk Plötz hebben in hun rapport beschreven hoe ze de sleutel tot de Mifare Classic Chip achterhaald hebben. Deze chip wordt ook gebruikt in de ov-chipkaart. Met de methode kan informatie uit de chip gelezen, gekopieerd en gewijzigd worden. Hierdoor is het mogelijk het tegoed van andere reizigers te stelen.

ROVER heeft steeds gewaarschuwd voor het gevaar van 'electronisch zakkenrollen'. Indien dit 'electronisch zakkenrollen' echt mogelijk blijkt te zijn, kan niet langer gebruik worden gemaakt van de matig beveiligde Mifare Classic Chip, vindt ROVER. Dat betekent de nekslag voor deze chip en dus het omwisselen van alle twee miljoen uitgegeven chipkaarten, en pas daarna verder gaan met het testen en invoeren.

Pagina geplaatst: 10 maart 2008