Ingezonden persbericht


Milieubeleid Emerson Network Power bekroond met ISO 14001:2004-certificering

Helmond, 10 maart 2008 ­ Emerson Network Power, onderdeel van Emerson (NYSE: EMR) en wereldwijd marktleider op het gebied van bedrijfskritische continuïteit, heeft de ISO 14001-certificering, Edition 2004 ontvangen. De toekenning van deze certificering is een beloning voor de manier waarop het bedrijf omgaat met het milieu en ervoor zorgt dat zijn processen de omgeving zo min mogelijk belasten. De certificering, uitgegeven door Lloyd's Register Quality Assurance Italy, onderstreept de betrouwbaarheid van het Environmental Management System dat door Emerson Network Power in gebruik is genomen. Deze inzet past binnen het kader van de manier waarop het bedrijf omgaat met het milieu.

Als het gaat om het milieu, heeft Emerson drie belangrijke doelstellingen: continue verbetering van manieren om het milieu te ontzien, voldoen aan regelgeving op milieugebied, en verontreinigingspreventie.

"De ISO 14001:2004-certificering is een erkenning van de manier waarop Emerson zich bezighoudt met milieubescherming. Ook de inzet van het Environmental Management System laat zien dat we het behoud van natuurlijke bronnen als belangrijk aandachtspunt zien", zegt Stefano Mozzato, marketingdirecteur Liebert Business Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Emerson Network Power heeft certificeringen ontvangen voor de volgende activiteiten:
- ontwerp, productie, samenstelling en verkoop van precisiekoelingssystemen;
- ontwerp en verkoop van high-power UPS;
- verkoop van low-power UPS;

- diensten van het moederbedrijf, waaronder reservevoorraden en technische training.

Over Emerson Network PowerTM
Emerson Network PowerTM, een divisie van EmersonTM (NYSE: EMR), is wereldwijd marktleider op het vlak van bedrijfskritische continuïteit. Het bedrijf biedt op maat gemaakte, flexibele en betrouwbare oplossingen die bedrijfskritische technologie-infrastructuren beschermen. Emerson Network PowerTM biedt een breed scala van producten, zoals UPS-systemen, precisiekoelings-, connectiviteits- en geïntegreerde producten en diensten voor computer-, communicatie-, gezondheids- en industriële systemen, en wordt daarbij ondersteund door een grote serviceorganisatie. De belangrijkste producten binnen het Emerson Power NetworkTM-aanbod zijn Liebert, ASCO en Astec. Voor meer informatie over Emerson Network PowerTM EMEA: www.eu.emersonnetworkpower.com

Over EmersonTM
EmersonTM (NYSE: EMR), gevestigd in St. Louis (VS), brengt technologie en engineering samen in innovatieve oplossingen. Het bedrijf levert deze vanuit diverse divisies als noodstroomvoorziening, procesbeheer, industriële automatisering, klimaattechnologie en gereedschappen. EmersonTM realiseerde in het fiscale jaar 2007 een omzet van 22,6 miljard dollar. Voor meer informatie: www.emerson.com.