Gemeente Boxtel

>

Reconstructie Schijndelseweg

In 1999 heeft het toenmalige college besloten om de Schijndelseweg te gaan reconstrueren zodra de woonwijk In Goede Aarde voor het grootste gedeelte gerealiseerd is. Dat moment begint te naderen. Daarom beginnen na de zomer van dit jaar de werkzaamheden aan de riolering en aan de weg. Maar voordat hiermee gestart kan worden zijn een aantal voorbereidende werkzaamheden noodzakelijk. Zo worden kabels en leidingen verlegd. Daarnaast rooien we de bomen die in de weg staan voordat het broed- en groeiseizoen begint. Dit rooiwerk start op maandag 10 maart 2008.

Omleidingroute Om veilig te kunnen werken wordt vanaf maandag 10 maart de Schijndelseweg vanaf de kruising met de Brederodeweg tot aan Rotonde Oosteind afgesloten voor het verkeer. Een omleidingroute wordt met borden aangegeven en gaat via de Dr. De Brouwerlaan - Nieuwe Nieuwstraat - Hendrik Verheeslaan - Brederodeweg. Het rooien van de bomen neemt ongeveer 1 week in beslag.

Link: http://www.boxtel.nl/nieuws.php

Riolering Een onderdeel van het werk is de aanleg van bergbezinkleidingen langs de Schijndelseweg tussen de Dr. De Brouwerlaan en de kruising met de Europalaan. Deze leidingen zorgen ervoor dat bij zware regenbuien overtollig water kan worden opgevangen en het vuil van het rioolwater in een bassin kan bezinken voordat het water wordt afgevoerd naar De Dommel. Het bezinksel / slib wordt dan later apart afgevoerd naar de waterzuivering. Het is een milieumaatregel in het kader van de zogenaamde Basisinspanning en voor Boxtel een belangrijk sluitstuk van een uitvoeringsplan sinds 1994.

Inrichting van de weg De aanpak van de weg gaat ook na de zomer van start. Dit werk bestaat uit de reconstructie van de kruising Brederodeweg - Schijndelseweg en vanaf deze kruising tot en met het doodlopende gedeelte bij de A2. Zo wordt de kruising met de verkeerslichten omgebouwd tot een rotonde.

De Schijndelseweg krijgt gescheiden rijbanen waardoor de weg beter oversteekbaar wordt voor langzaam verkeer. Daarnaast komt er een vrijliggend fietspad aan de zuidzijde van de weg, dus vóór de woningen.

Inloopavond Over de uitvoering van deze reconstructie en de werkzaamheden krijgt u informatie tijdens een inloopavond die in april op het programma staat.

06-03-2008
---