Ingezonden persbericht


Persbericht: VNU Exhibitions Europe

Nederlands Instituut voor Lastechniek presenteert zich op TechniShow 2008

Publicatiedatum: 10-04-2007

Na jarenlange afwezigheid is het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) weer aanwezig op de TechniShow. De beurs wordt van 11 tot en met 15 maart 2008 gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. Directeur Henk de Jong van het NIL heeft hooggespannen verwachtingen. Hij neemt vooral uit netwerkoverwegingen deel aan de grootste machinebeurs van de Benelux.

"We komen graag met onze doelgroep in contact", verklaart De Jong desgevraagd. "We willen duidelijk maken dat we als onafhankelijk instituut toegevoegde waarde hebben voor de gebruikers." Hoezo, iedereen weet toch wat lassen is? De Jong: "Als je aan mensen vraagt of ze kunnen lassen, zegt iedereen 'ja'. In de praktijk echter vallen ze door de mand. Lassen is een sterk onderschatte discipline. Er is heel wat kennis en kunde nodig om een goed product af te leveren. Vanuit onze consultancy-activiteiten merken we dat keer op keer."

Het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) is een onafhankelijke stichting die de collectieve belangen behartigt van Nederlandse bedrijven, instellingen en personen, die werkzaam zijn op het gebied van het verbinden van materialen. In het NIL hebben fabrikanten, leveranciers, gebruikers en onderzoeks- en opleidingsinstellingen met een relatie naar de metaalverwerkende lasindustrie zich verenigd. Het NIL kent vier productgroepen: Kennisontwikkeling, Opleidingen, Certificatie en Kennistransfer.

De TechniShow is de belangrijkste vakbeurs voor industriele productietechniek. De beurs vindt gelijktijdig plaats met de ESEF, die een dag korter duurt. TechniShow 2006 werd bezocht door ruim 50 duizend professionals uit de productieindustrie. De beurs wordt georganiseerd door VNU Exhibitions Europe.

Informatie over beursdeelname is verkrijgbaar bij de sales en accountmanagers Guus van Ham, 030 295 2036, guus.van.ham@vnuexhibitions.com en Marlou Diks, 030 295 2720, marlou.diks@vnuexhibitions.com

.-.-.-.-.-.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht