Ingezonden persbericht


Persberichten

Minister Van der Hoeven opent 25ste editie Techni-Show

Publicatiedatum: 03-12-2007


Minister Van der Hoeven van Economische zaken opent op dinsdag 11 maart de Techni-Show 2008. Zij geeft daarmee de aftrap voor de festiviteiten rond de viering van de 25ste editie van de grootste vakbeurs voor industriële productietechniek in de Benelux. De beurs wordt van 11 tot en met 15 maart in de Jaarbeurs in Utrecht gehouden.

Bezoekers van de eerste Techni-Show, die in 1951 werd georganiseerd, krijgen tijdens de opening een VIP-behandeling. Speciale aandacht is er ook voor exposanten die aan alle beursedities hebben deelgenomen. Na een symbolische handeling zal de minister een rondgang maken over de beurs.

De ruim 400 exposanten van de Techni-Show presenteren de laatste trends en ontwikkelingen. Daarnaast kent de beurs een groot aantal extra activiteiten, zoals de bekendmaking en presentatie van de Techni-Show Innovatie Awards, het VIMAG-symposium dat de komende Techni-Show geheel in het teken staat van procesinnovatie, de nationale finales van de Vakkanjers, waar jonge mensen binnen de industrie laten zien wat ze in hun mars hebben, het Industriedebat voor de Maakindustrie, het Lagerhuis Debat en de Open dag voor de industrie op de afsluitende zaterdag.

Projectmanager Pieter Dirk Waltheer: "Mogen we alstublieft trots zijn op de Nederlandse maakindustrie? Daar is alle reden voor. De minister zal dat ongetwijfeld benadrukken. Die trots stralen we uit op de Techni-Show. Laten we vooral niet vergeten dat de Nederlandse economie voor een substantieel deel draait op industriële prestaties." Gert Jan Braam, directeur van de Federatie Productietechnologie dat samen met VNU Exhibitions de Techni-Show 2008 organiseert: "De opening door de minister is een mooie bekroning op onze inspanningen om de Nederlandse technologische industrie beter over het voetlicht te brengen. De vele innovaties die tijdens de Techni-Show te bewonderen zijn, onderstrepen eens te meer dat die industrie veel te bieden heeft."

Techni-Show 2008 vindt gelijktijdig plaats met de ESEF, de vakbeurs voor toeleveren, uitbesteden en engineering. De ESEF loopt tot en met vrijdag 14 maart.

-.-.-.-.-.-

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht