Dig-e-vent, het event voor informatica en communicatie in Arnhem

30/01/2008 09:56



Hogeschool van Arnhem en Nijmegen



Op 11 en 12 maart 2008 organiseert de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) de vierde editie van Dig-e-vent. Met dit event staat Arnhem twee dagen in het teken van de nieuwste ontwikkelingen in de ICT, digitale communicatie en nieuwe media.

Op de eerste dag van het evenement is het programma aanbod vooral gericht op scholieren. Zij kunnen deze dag tal van workshops bijwonen op het gebied van ICT. De keynote spreker Glorianna Davenport zal op 12 maart ICT studenten, ICT managers en lokale MKB'ers toespreken. Tijdens Dig-e-vent ervaart het publiek zelf dat ICT, digitale communicatie en nieuwe media creatief, inspirerend en toegankelijk zijn. LogicaCMG is hoofdsponsor van het event.

Informatica, Media en Communicatie interessant vakgebied
Faculteitsdirecteur Ella Hueting: "Veel mensen hebben nog steeds een vertekend beeld van ICT. Dat het vakgebied niet voor vrouwen geschikt zou zijn of dat het saai is of alleen geschikt voor techneuten. Wij zien het als onze maatschappelijke taak om dat beeld te veranderen. Dig-e-vent maakt zichtbaar hoe breed, divers en inspirerend ICT is en welke invloed het heeft in ons dagelijks leven. Naast het evenement ontwikkelt de HAN samen met ICT Ster tal van overige activiteiten om meer vrouwen in de ICT te krijgen. Met ongeveer 10% vrouwelijke werknemers in de ICT sector en ongeveer 8% vrouwelijke studenten op ICT opleidingen zijn deze activiteiten hard nodig."

Vrouwelijke keynote spreker
Dat ICT al lang niet meer alleen voor mannelijke techneuten is, bewijst ook de keynote spreker tijdens de vierde editie van Dig-e-vent. Voor het eerst is een vrouwelijke keynote spreker geworven: Glorianna Davenport is één van de oprichters van het befaamde Medialab aan het M.I.T. in Boston, Verenigde Staten. Zij leidt de Media Fabrics (voorheen Interactive Cinema Group) waar geëxperimenteerd wordt met interactieve verhaalstructuren en hoe de relatie daarin is tussen maker en gebruiker.

Innovatie in ICT
LogicaCMG en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen werken samen om bezoekers aan Dig-e-vent op te hoogte te stellen van de laatste innovatieve ontwikkelingen met behulp van demo's en presentaties. Samen zetten zij het informatica- en communicatievakgebied in een verfrissend licht. LogicaCMG is dagelijks bezig met innovatie voor haar klanten en voor haar (potentiële) medewerkers.





http://www.digevent.nl/