Gemeente Anna Paulowna

Overheid.nl

Uitnodiging bijeenkomst cliëntenraad ISD-KNH 11 maart 2008 Ga naar de website van de ISD

Bent u ook benieuwd wat de Cliëntenraad van de Intergemeentelijke Sociale dienst Kop van Noord-Holland (ISD-KNH) allemaal doet? Dan nodigen wij u graag uit voor deze bijeenkomst.

Wanneer en waar is deze bijeenkomst?

Op 11 maart 2008 van 19.30 tot 21.30 uur, op het adres Westerpark 20 in Schagen.

Dit is in het gebouw van de Intergemeentelijke Sociale dienst Kop van Noord-Holland.

Op de website www.isdnoordkop.nl kunt u onder bereikbaarheid een routebeschrijving vinden.

Voor wie is deze bijeenkomst bedoeld?

Voor mensen met een uitkering of voorziening van de ISD-KNH en die woonachtig zijn in de gemeente Anna Paulowna, Wieringen, Wieringermeer, Niedorp, Zijpe of Harenkarspel.

Wat doet de cliëntenraad en wie zijn de leden?

* De cliëntenraad behartigt de belangen voor mensen met een uitkering als gevolg van de Wet werk en bijstand (WWB), de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijke arbeidsongeschikte werkloze werknemers (IOAW) en de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijke arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen (IOAZ).
* Ook behartigt de cliëntenraad de belangen voor mensen die aanspraak maken op andere voorzieningen van de ISD-KNH. Bijvoorbeeld voor personen met een nabestaandenuitkering, waarvoor reïntegratievoorzieningen zijn ingezet gericht op de arbeidsinschakeling, of

* voor personen met een inkomen op of iets boven het sociaal minimum, aan wie (categoriale) voorzieningen vanuit de bijzondere bijstand (minimabeleid) worden verleend.

Kortom: cliëntenparticipatie is onmisbaar in een uitvoeringsstructuur waar de klant centraal staat.

In de cliëntenraad participeren personen met een uitkering of voorziening van de ISD-KNH en personen vanuit belangenorganisaties in de regio, zoals het Steunpunt voor Uitkeringsgerechtigden in Noord-Holland (SUNH), Stichting Welzijn Ouderen (SWON) en de Stichting Welzijnszorg en Maatschappelijke Dienstverlening (WMD). Door deze bijeenkomst wil de cliëntenraad haar doelgroepen graag betrekken bij de uitvoering van haar taken.

Hoe kunt u zich aanmelden voor deze bijeenkomst?

Dit kan heel eenvoudig door u aan te melden bij het secretariaat van de cliëntenraad; per telefoon via tel. 0226-422570 of per e-mail via pietrol@quicknet.nl. Indien noodzakelijk, kan de cliëntenraad vervoer voor u regelen.