Tweede Kamer der Staten Generaal

Opening tentoonstelling 'Democratie is een kunst' in de Tweede Kamer lees

De opening van de tentoonstelling `Democratie is een kunst'wordt op dinsdag 11 maart 2008 om 16.30 uur verricht door voorzitter van de Kunstcommissie van de Tweede Kamer, het Kamerlid Nicolien van Vroonhoven (CDA), samen met cabaretière en columniste Funda Müjde.

Met de tentoonstelling `Democratie is een kunst' wil de stichting Artists4Freedom een positieve bijdrage leveren aan de maatschappelijke discussie over een tolerante samenleving en het behoud van onze grondrechten zoals de vrijheid van meningsuiting en het recht op privacy. Het Bureau Persoonsgegevens van de gemeente Amsterdam heeft 55 oude stembussen, een symbool van democratie, aan deze stichting geschonken. Een aantal politieke partijen (CDA, CU, GroenLinks, PvdA, SP en VVD) en artiesten zoals Ruud de Wild, hebben van de stembussen kunstobjecten gemaakt. Deze stembussen zijn te zien op de tentoonstelling.

Praktische informatie:

De tentoonstelling is gratis te bezichtigen van dinsdag 11 maart tot en met vrijdag 2 mei aanstaande. Openingstijden : maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 17.00 uur. Gebouw Tweede Kamer, ingang aan de Lange Poten 4. Belangstellenden dienen een legitimatiebewijs mee te nemen.