Meer aandacht voor samenwerken in de bouw

04/03/2008 16:03

Libéma Exhibition

De derde editie van de Bouwbeurs Zuid-Nederland, die van 11 t/m 13 maart in de Brabanthallen 's Hertogenbosch wordt gehouden, kent als motto "Samenwerken aan een beter bouwresultaat". De opening van de beurs staat dan ook in het licht van dat thema. Noord-Brabant trekt de komende jaren 20 miljoen uit voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap en om starters eerder aan een betaalbaar huis te helpen. Gedeputeerde Rüpp zal uitleggen hoe de provincie dat aan denkt te pakken. De heer Koning, programmaleider marktanalyse van het Economisch Instituut voor de Bouwnijverheid, licht de verwachtingen voor de bouw in Zuid-Nederland toe. De voorzitter van Bouwend Nederland, de heer Brinkman, gaat onder meer in op acties in de bouw die voortvloeien uit het programma Meer met Minder.

De vakbeurs, met 175 deelnemers, is opgezet als een netwerkbeurs: een ontmoetingsplaats voor de bouwwereld onder de grote rivieren, doorspekt met bouwnieuws uit de regio, nieuwe producten en oplossingen. Er zijn tal van inlooplezingen over onderwerpen als gezond en veilig werken op de bouw, faalkosten reductie, bouwen op maat / consumentengericht bouwen, efficiënte processen, slimmere bouwmethoden, conceptueel bouwen, marketing en sales in de bouw, energiebesparing en de gecertificeerde bouwplantoets. Aan de hand van maquettes en tekeningen zullen op de beurs vele bouwplannen worden toegelicht.

Thema-paviljoens
De beurs kent verschillende themapaviljoens voor gericht bezoek. Het themaplein Bouwlogistiek toont het voorkomen van faalkosten. Dat kan d.m.v. een betere samenwerking, efficiënte bouwmethoden, een betere planning, het beste materieel en materiaal. Aspecten als procesbeheersing, verticaal transport, klein materieel en bouwplaatsinrichting komen aan bod. Het themaplein Renovatie & Onderhoud richt zich specifiek op het technisch, functioneel en economisch verlengen van de levensduur van gebouwen. Er is een aanbod over planmatig onderhoud, efficiënte renovatieprocessen en -methoden, en producten voor het vernieuwen van de schil, het inbouwpakket en het installatiepakket: van dakbedekking tot vloeren en van gevelvernieuwing tot isolatie. Het themaplein Energie Efficiency richt zich specifiek op de mogelijkheden om efficiënt om te gaan met energie. Er zijn energiezuinige en besparende oplossingen zoals verlichting, isolatie, warmtepompen, zonneboilers en gebouwbeheersingssystemen.

Openingstijden 12.00 - 22.00 uur
Gratis toegang met voorregistratie op www.bouwbeurszuid.nl