Technische Universiteit Delft

Terugkomdag Beter Bouw- en Woonrijp maken van terreinen door M&C

Cursus van het PAO - Speciaal voor ex-cursisten Beter Bouw- en Woonrijp maken


11 maart 2008
plaats: TU Delft Faculteit Civiele Techniek

Cursusleider(s)
Dr.ir. F.H.M. van de Ven, TU Delft/Deltares en ir. D.J. Biron, TU Delft/Witteveen+Bos

Waarom deze terugkomdag?
Het proces van het bouw- en woonrijp maken en de technieken en methoden die daarvoor worden gebruikt zijn volop in ontwikkeling. Als betrokkene bij de civieltechnische aspecten van locatie(her)ontwikkeling wilt u natuurlijk bij blijven. Daarom bieden wij voor de oud-deelnemers aan de PAO-cursus Beter Bouw- en Woonrijp Maken een nascholing aan in de vorm van een terugkomdag. Naast een nieuw stukje recente kennis, willen we nadrukkelijk in gesprek met de ex-cursisten om ervaringen uit te wisselen en vragen te beantwoorden.

Waar gaat de cursus over
Door veranderingen in de aanpak van locatieontwikkeling en in de regelgeving moet ook het plan- en uitvoeringsproces worden aangepast en worden andere technieken en methoden gebruikt dan voorheen. Partijen zijn zich meer en meer bewust van het feit dat goed bouw- en woonrijp maken mede bepalend is voor de kwaliteit van het leefmilieu in het gebied. Modder, wateroverlast, zettingsschade en prutswerk worden door de kopers niet meer geaccepteerd; de prijs-kwaliteit verhouding moet beter. Tijdens de cursus gaan we in op de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de waterhuishouding, de geotechniek, kabels en leidingen en bodemkwaliteitseisen. Ook zullen methoden worden behandeld om het plan- en uitvoeringsproces te versnellen. Aan de hand van enkele concrete voorbeelden zullen deze verbeteringen in de technieken en de werkwijzen worden geïllustreerd. Daarnaast nemen we de tijd om de (ex-)cursisten in de gelegenheid te stellen hun eigen vragen naar voren te brengen en ervaringen uit te wisselen.

Voor wie is de cursus bedoeld
Primair bedoeld voor deelnemers aan de PAO-cursus Beter Bouw- en Woonrijp Maken in de jaren 2004 -2007, dus voor projectleiders, ontwerpers van gemeenten, waterschappen, medewerkers van woningbouwcorporaties, aannemers, projectontwikkelaars, architecten- en ingenieursbureaus die werken aan het bouw- en woonrijp maken van terreinen in het kader van locatieontwikkeling en in stedelijke herinrichtingsprojecten.

Meer informatie? www.pao.tudelft.nl

Laatst gewijzigd: 06 maart 2008