Provincie Zeeland

Persberichten

07-03-2008: GS ontvangt Kees-Jan van der Klooster

Op dinsdag 11 maart 2008 luncht Kees-Jan van der Klooster om 12.30 uur met GS in het Prinsenlogement, Abdijcomplex in Middelburg. Hij is speciaal voor deze gelegenheid door GS uitgenodigd als ambassadeur van MEE Zeeland. Daarnaast is hij winnaar van de gouden medaille op het onderdeel Mono Ski Cross tijdens de 12de Winter X-Games op 27 januari in het Amerikaanse Buttermilk Mountain in Aspen.

Achtergrondinformatie Kees-Jan van der Klooster

In maart 2001 had Kees-Jan een snowboard ongeluk waarbij hij zijn rug brak. Vanaf dat moment is hij verlamd vanaf zijn middel. Vóór het ongeluk was hij een fanatiek in-line skater, snowboarder en wakeboarder. Vanwege zijn passie voor deze sporten ging hij op zoek naar andere manieren om zijn sporten te beoefenen en vond hij de meeste uitdaging in aangepast skiën (winter) en wakeboarden (zomer). Naast freestyle skiën is hij ook actief in race skiën, waarmee hij de Paralympics in 2010 hoopt te bereiken.

Sporters met een beperking

Naast zijn sport is Kees-Jan onder meer voor de Provincie Zeeland actief als gastdocent in het project 'Klas op Wielen' (in samenwerking met Sport Zeeland). Doel van dit project is leerlingen informeren over (sport)mogelijkheden voor mensen met een beperking. Kees-Jan streeft als ambassadeur van MEE Zeeland naar een goede integratie en betere participatie van mensen met een beperking in de samenleving.

Informatie MEE Zeeland

MEE Zeeland is er voor alle mensen met een beperking (lichamelijke beperking, verstandelijke beperking, visuele beperking, auditieve beperking, chronische ziekte en mensen met autisme) en voor partners, ouders en/of verzorgers, familie, kennissen en medewerkers van andere organisaties. Belangstellenden kunnen hier terecht voor informatie, advies en ondersteuning op alle terreinen van het leven (www.meezeeland.nl).

7 maart 2008, Amanda Slabbekoorn-Flohr, (0118) 631857,