Saxion Hogescholen
BR>

ma 10 maart 2008

Robot-race bij Saxion

Op dinsdag 11 maart racen er bij Saxion robotwagens door de hal, gemaakt door leerlingen van het Rietveldlyceum uit Doetinchem. De wedstrijd is de afronding van een lesmodule Robotica, die dit jaar voor het eerst door Saxion werd aangeboden aan een middelbare school.

Leerlingen van het Rietveldlyceum krijgen binnen de module `Robotica' de kans in de praktijk met techniek aan de slag te gaan. `Robotica' is een verbreding en verdieping van het normale onderwijsprogramma. De leerlingen bouwen zelf een robotwagen m.b.v. technisch Lego en programmeren die vervolgens om verschillende handelingen te kunnen uitvoeren.

De module wordt spectaculair afgerond met een race over een parcours uitgezet in de hal van het gebouw van Saxion Hogescholen - locatie Enschede. Het is de ultieme test voor de leerlingen, want pas dan zal blijken of hun programmeerwerk goed is en het de robotwagens lukt het parcours af te leggen. Aan het einde van de rit moet bovendien nog een fictief slachtoffer worden gered. De snelste wint. Alle leerlingen ontvangen een certificaat.

Voor Saxion is het verzorgen van deze module een mogelijkheid leerlingen uit het voortgezet onderwijs vast kennis te laten maken techniek. Bovendien wordt de stap naar een technische opleiding op het HBO zo makkelijker. De academie
Communicatie, Informatietechnologie en Informatiemanagement (CII), die de module `Robotica' verzorgt, is voornemens soortgelijke modules ook op andere middelbare scholen aan te bieden.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------

Meer informatie:

U kunt zich wenden tot Etto Salomons, docent bij Saxion Hogescholen, 053 - 487 13 47.