Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

JCR GOSH scoort op de mat en in de media

Op zaterdag 8 maart 2008 vonden de Nederlandse Kampioenschappen judo plaats voor judoka's onder de 17 jaar. Sportcentrum Drachten in Drachten vormde het decor voor deze kampioenschappen die tevens als meetmoment dienden voor de Europese Kampioenschappen die dit jaar in Litouwen gehouden worden. Van de Rotterdamse judoclub JCR GOSH deden er drie judokas succesvol mee aan deze kampioenschappen: Mirkan Tankos (Rotterdam, -73 kg) en Sanne Reijm (Barendrecht, -48 kg). Niloufar Sharifi Esfarani (Rotterdam, -40 kg) werd vijfde.

JCR GOSH, de judoclub die judolessen en -trainingen verzorgt in Rotterdam, Barendrecht, Nieuwenhoorn en Hellevoetsluis, timmert de afgelopen periode op verschillende vlakken goed aan de weg. In december organiseerde de club nog een groots internationaal teamkampioenschap in Hellevoetsluis. Ook is de club genomineerd voor 'Ons Kluppie 2008'; de prijs voor de leukste en gezelligste club van Rotterdam. Ook op radio en tv is JCR GOSH de komende periode te bewonderen. Op zondag 2 maart 2008 was de club in de uitzending van Radio Rijnmond Sport over de nominatie en over de unieke activiteit Aqua-Judo (judo in het water). Woensdag 12 maart zal ook TV Rijnmond aandacht besteden aan dit unieke spektakel.

En nu mogen twee judoka's zich dus Nederlands Kampioen noemen. Tankos stoomde door naar de finale en ook hij kon gaan strijden om het goud. Carlito van Oven (Leusden) was zijn tegenstander. Tankos wist dat het een sterke tegenstander was en was zeer alert. Een yugo na twee minuten was voldoende voor Tankos om het Nederlands Kampioenschap binnen te halen.

Reijm was onverslaanbaar in Drachten. Ze wist zich zonder een score tegen te plaatsen voor de finale, waar ze het op moest nemen tegen de regerend Nederlands Kampioen tot 17 jaar én tot 20 jaar: Sanne Verhagen (Eindhoven). Reijm bleef kalm en stond overtuigend op de mat, wat resulteerde in winst binnen tien seconden.

Sharifi Esfarani was de jongste deelneemster van JCR GOSH. Na een staaltje sterk judo lukte het Sharifi Esfarani net niet om op het erepodium te komen. Ze werd vijfde, wat zeker een hele goede prestatie is.

Het drietal werd zaterdagavond feestelijk onthaald op de hoofdlocatie van JCR GOSH aan de Dwarsdijk in Rotterdam. Veel clubleden en fans waren opgetrommeld voor een gezellig feestje.