Onze Lieve Vrouwe Gasthuis


genomen door kinderen met overgewicht

Persbericht: Eerste horde genomen door kinderen met overgewicht

Amsterdam, dinsdag 11 maart 2008

Zaterdag 8 maart 2008 is bij atletiekverenging AV'23 het project Tegen Overgewicht Lopen (TOL) van start gegaan voor kinderen met overgewicht of obesitas. De kinderen worden begeleid op het Obesitasspreekuur van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) of volgen de cursus VettePret van Fysiotherapie Galilei, Fysiotherapie Zeeburg en De Zoete Appel. Project TOL is een van de activiteiten die voortkomt uit de samenwerking tussen het OLVG, VettePret, AV'23, de jeugdgezondheidszorg (GGD), het Ouder-en-Kindcentrum (OKC) en de stadsdelen Zeeburg en Oost/Watergraafsmeer. De samenwerking tussen de verschillende partijen heeft als doel om met een persoonlijke en multidisciplinaire aanpak het gewicht van de Amsterdamse kinderen positief te beïnvloeden.

Om alle initiatieven op het gebied van obesitas in de stadsdelen in kaart te brengen en op elkaar af te stemmen, is een projectcoördinator aangesteld. De coördinator huist in het OLVG en maakt met het kind en de ouders een persoonlijk plan van aanpak dat bestaat uit activiteiten op het gebied van bewustwording, voeding, beweging en opvoeding. Zij zorgt dat het kind op de juiste plek terechtkomt en volgt de voortgang gedurende het traject.

Projectcoördinator Maggie Boreel is blij met het enthousiasme van de kinderen:" Ze hadden groot plezier in de training. Door deze dag bij AV'23 blijkt maar weer dat sporten echt leuk is. In de strijd tegen overgewicht is dat minstens even belangrijk als het sporten op zich. We hopen dat deze dag de kinderen motiveert om wekelijks te trainen. Gezien de reacties verwachten we dat er een flink aantal zal komen!"

VettePret is een cursus voor kinderen van 5-16 jaar die te zwaar zijn en voor hun ouders. De cursus duurt zes maanden en bestaat uit wekelijks bewegen onder leiding van een fysiotherapeut, (groeps)voorlichting aan kinderen en ouders en individuele voedingsbegeleiding door een diëtiste.

Persfoto's
Foto 1
Foto 2
Foto 3

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met Persvoorlichting OLVG, via (020) 599 2534. www.olvg.nl De bijgeleverde foto's zijn met bronvermelding `foto OLVG' te gebruiken.