CDA

Karien van Gennip is Young Global Leader

CDA-Kamerlid en oud-staatssecretaris van Economische Zaken Karien van Gennip is door het World Economic Forum gekozen als een van de Young Global Leaders van 2008.

De Young Global Leaders zijn jonge mensen uit het bedrijfsleven, de politiek en het maatschappelijk leven die, zo zegt het World Economic Forum, de capaciteiten hebben om de wereld van morgen vorm te geven.

Van Gennip is genomineerd door onder andere Peter Mandelson (Europese Commissaris voor Handel) en Mohamed Rachid (Minister voor Handel van Egypte) vanwege haar verdienste als Minister for Foreign Trade en haar rol als internationale bruggenbouwer en haar bereidheid om moeilijke issues bespreekbaar te maken.

Met haar benoeming kan Van Gennip zich aansluiten bij een prestigieuze groep jonge mensen. Klaus Schwab, oprichter en voorzitter van het World Economic Forum zegt hierover: âHet forum van Young Global Leaders is een toonaangevende organisatie van wereldwijde opiniemakers. We hebben hen nodig om de stem van de toekomst te zijn en om de mondiale uitdagingen van de toekomst tegemoet te treden.â

âIk ben ontzettend vereerd met deze benoemingâ, aldus Van Gennip. âEn het is een grote uitdaging om samen met de anderen uit het Forum een inspirerende groep te vormen die veranderingen en oplossingen voor mondiale problemen op de kaart kan zetten.â

Andere Young Global Leaders 2008 zijn vanuit Nederland Dennis Karper, de oprichter van Dance4Life, en verder onder andere Steffi Graf, oprichter Children for Tomorrow, de Franse staatssecretaris Rama Yade, New York Times journaliste Lydia Polgreen, Betsy Fischer, Meet the Press, Pierre Gentin, managing director Credit Suisse USA, Leonardo DiCaprio. Eerdere Young Global Leaders waren bijvoorbeeld Larry Page, oprichter van Google, Noreena Hertz, auteur van onder andere The Silent Take Over, burgemeester Nakada van Yokohama, kroonprins Haakon van Noorwegen, Carlos Danel, CEO van Banco Compartamos, Mexico. Het selectie comité bestaat uit 31 internationale leiders, onder voorzitterschap van Koningin Rania van Jordanie.

De Young Global Leaders komen bij elkaar rond themaâs zoals diversiteit, klimaatverandering, armoedebestrijding; en nemen deel aan verschillende bijeenkomsten, zoals het World Economic Forum in Davos.

Meer informatie is ook te vinden op www.younggloballeaders.org
---