Gemeente Harenkarspel


Gemeenteraad vergadert dinsdagavond 11 maart

De gemeenteraad van Harenkarspel vergadert dinsdagavond 11 maart in het gemeentehuis. De vergadering is openbaar, alle belangstellenden zijn welkom in de raadzaal. De vergadering begint om 19.30 uur. De volgende onderwerpen staan op de agenda.


1. Opening.

2. Spreekrecht burgers.

3. Definitieve vaststelling van de agenda

4. Vaststelling van de besluitenlijst van de openbare vergadering van 29 januari 2008

5. Lijst van ingekomen stukken en mededelingen
6. Burgerinitiatiefvoorstel verontruste inwoners Dirkshorn om geen woningbouw te doen plaatsvinden in de Voorpolder, met verzoek Voorpolder aan te wijzen als te ontwikkelen natuur- en wandelgebied.

7. Voorstel tot vaststelling Structuurplan Harenkarspel
8. Voorstel tot vaststelling van de verordening Besluit Woninggebonden Subsidies

9. Vrijstellingsbesluit art 19 lid 1 WRO bouwplan Diepsmeerweg 46 in Warmenhuizen

10. Voorstel om onder voorwaarden in principe medewerking te verlenen de vormverandering van bouwvlak Breelandsweg 9-11, vergroting bouwvlak tot maximaal 1.5 hectare, sloop van bedrijfsgebouwen Breelandsweg 7, compensatie middels woningbouw op andere locatie, hetzij op percelen Groenedijk of Terpweg van Goudsblom hetzij op andere locatie nabij dorpskern.

11. Vestiging van gemeentelijk voorkeursrecht op percelen grond gelegen in het gebied welke zijn betrokken in het ontwerpstructuurplan Harenkarspel met de voorstelnrs. VRO/2007/11578, 11584, 11581)

12. Voorstel voor beschikbaarstelling van een krediet voor de tijdelijke locatie voor openbare basisschool Torenven, Stichting Kinderopvang Harenkarspel en

13. Voorstel om in te stemmen met het Klimaatakkoord gemeenten
14. Publieke rondvraag. De voorzitter nodigt de aanwezigen daartoe uit en deze krijgen van de voorzitter gedurende maximaal 3 minuten het woord. De in totaal beschikbare tijd bedraagt maximaal 20 minuten. Burgers kunnen het woord nemen over onderwerpen, die als zodanig niet op de agenda zijn vermeld, waarover zij een hartekreet kwijt willen of een korte verklaring/statement willen afleggen.
15. Sluiting

Het wapen van de gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600