Politie Groningen

Dinsdag 11 maart 2008

Provincie Groningen, 11-03-2008

Groningen: automobilist onwel

Een 31-jarige automobilist uit Groningen is maandagavond onwel geraakt op het Borneoplein in Groningen. Hierdoor viel de man weg en reed met zijn voertuig over de rotonde met de Korreweg. Hierbij raakte het voertuig enkele palen en kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. Een deel van de lantaarnpaal viel naar beneden, waardoor een geparkeerde auto beschadigd raakte. De Stadjer werd ter plaatse behandeld en is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: man overvallen in woning

Een 30-jarige man is maandagavond in zijn woning aan de Centaurstraat in Groningen overvallen. Het slachtoffer zag dat de onbekende donkergekleurde man op een binnenplaats achter de woning met een fiets aan het rommelen was. De Stadjer zei hier iets van en vervolgens ontstond een discussie. De circa 25-jarige verdachte liep de woning van het slachtoffer in en bedreigde de bewoner. Die moest diverse goederen en geld afgeven. Hierna ging de verdachte er op een fiets vandoor in de richting van de Grote Beerstraat. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Groningen: inbreker aangehouden

De politie heeft maandagnacht een 44-jarige inbreker uit Groningen op heterdaad aangehouden. Een getuige merkte dat een onbekende persoon in een pand aan de Antaresstraat was en waarschuwde de politie. Die was snel ter plaatse en zag de man wegrennen. In de Plutolaan vonden agenten de verdachte in de bosjes. Hij is meegenomen naar het politiebureau en is voor verhoor ingesloten.

Groningen: drietal mishandelt trio

De politie heeft maandagnacht in de Peperstraat in Groningen drie vechtersbazen aangehouden. De drie Groningers (22, 23 en 24 jaar) kregen door onduidelijke reden ruzie met drie andere Stadjers (19, 20 en 22). Hierbij sloegen de 23- en 24-jarige verdachten meerdere keren hard in op de slachtoffers. Dit alles werd geregistreerd door de camerss die in het centrum van Groningen hangen. De oudste verdachten zijn ingesloten voor verhoor. De jongste verdachte kon na een verklaring het bureau verlaten. De drie slachtoffers zijn naar een ziekenhuis gegaan voor onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Wildervank: getuigen aanrijding gezocht

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding tussen een wandelaar en een scooterbestuurder op de Lange Boschedijk in Wildervank. Een 60-jarige man uit Zuidbroek liet vrijdagavond rond middernacht een hond uit. Toen hij over het fietspad van de Lange Boschedijk liep, kwam een onbekende scooteraar hem tegemoet rijden. Deze persoon kwam vervolgens in aanrijding met de wandelaar. Die viel en raakte gewond aan zijn gezicht. De scooterbestuurder reed na de aanrijding door. De politie wil graag weten wie de scooterbestuurder is en vraagt hem of haar zich bij de politie in Veendam te melden. Ook getuigen kunnen zich melden via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Hoogezand: diefstal uit school

Onbekenden hebben tussen zondagochtend en maandagochtend ingebroken in een school aan de Van Heemskerckstraat in Hoogezand. Er is een aantal ruiten vernield om binnen te komen. Uit de school is diverse computerapparatuur weggenomen. De schade is een paar duizend euro. De school heeft aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

Delfzijl e.o.: verkeerscontrole

De politie heeft maandag het verkeer gecontroleerd in Delfzijl, Farmsum en Appingedam. Daarbij zijn de volgende bekeuringen uitgeschreven: verlopen APK (1x), niet dragen gordel (3x), verkeerd parkeren (5x), snelheidsovertreding bromfiets (1x).

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Noordwijk, Noorderweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1043, aantal overtredingen: 126, hoogst gemeten snelheid: 90 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Leek, Diepswal: aantal geregistreerde voertuigen: 258, aantal overtredingen: 108, hoogst gemeten snelheid: 50 km/uur, maximum toegestane snelheid: 90 km/uur.

Wildervank, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1270, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 111 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.