Persberichten Eemland noord, 10.45 uur

Utrecht, 11-03-2008

Gewond bij aanrijding

NIJKERK/BUNSCHOTEN- Op maandagmiddag vond een aanrijding plaats waarbij een meisje gewond raakte. Omstreeks 15.40 uur fietste een 14-jarige meisje uit Bunschoten met een aantal vrienden over de Bunschoterweg. Ze hoorde een bromfietser aankomen en ging aan de kant. Toen deze bromfietser voorbij reed, ging zij weer naast haar vriendin fietsen. Toen kwam er plotseling nog een brom of snorfietser voorbij rijden. De sturen haakten in elkaar en het meisje kwam vervolgens ten val. Het meisje liep enkele schaafwonden op aan haar benen en haar fiets raakte beschadigd. De jongen op de brom- of snorfiets, 16 a 17 jaar, smal postuur, blond haar en gekleed in een zwarte jas, reed vervolgens zonder te helpen door. De politie verzoekt de snorfietser zich te melden bij de politie, hetzelfde verzoek geldt voor getuigen van de aanrijding via 0900-8844 Eemland noord.

Geen kinderlokker

BAARN- In Baarn was onrust ontstaan dat er mogelijk een kinderlokker rondliep. Na onderzoek van de politie bleek dit niet te kloppen.

Op 6 maart 2008 zag een 69-jarige automobilist uit Baarn een 12-jarige jongen uit Baarn op zijn fiets scheuren over het voetpad en door het plantsoen aan de Sophialaan. De man vond dit onbehoorlijk, reed achter de jongen aan en sneed hem de pas af. De man stapte vervolgens uit de auto om de jongen aan te spreken. De jongen was echter erg bang geworden en schreeuwde om hulp. Een tuinman kwam de jongen te hulp en omdat de jongen zo overstuur was dacht de 69-jarige man dat het verstandiger was om weg te gaan.

Na dit incident was een in de buurt onrust ontstaan en werd gedacht aan een kinderlokker.

Na een gesprek op school en met de jongen kon de 69-jarige man na onderzoek door de politie worden achterhaald. Hieruit bleek dat het dus totaal niet om een kinderlokker ging.