Gemeente Elburg


Uitreiken hartdefibrillatoren

Wethouder G. van der Velde heeft aan 14 verenigingen, sportclubs en dorps- en gemeenschapshuizen hartdefibrillatoren uitgereikt. De uitreiking van de apparaten heeft plaats gevonden in drie woonkernen van de gemeente Elburg.

Hartdefibrillator (400)

De wethouder zegt content te zijn dat we hiermee een bijdrage kunnen leveren aan de gezondheid van onze eigen burgers en onze gasten. Hij spreekt daarbij de wens uit dat we de apparaten niet nodig zullen hebben. In onze gemeente waren al 10 hartdefibrillatoren geplaatst. Met de plaatsing van 14 uitgereikte hartdefibrillatoren is sprake van een dekkend spreidingsplan over de hele gemeente. De komende weken starten we met de cursussen. Het gaat hier om een reanimatiecursus en een training in het omgaan met de apparaten. De cursussen worden gegeven door het opleidingscentrum´t Harde. We verwachten dat straks ongeveer 300 mensen in de gemeente Elburg in staat zijn de apparaten te bedienen.

De aanschaf van de apparaten is mogelijk gemaakt door een aanzienlijke financiële bijdrage van de Stichting zwembad complex Elburg en een bijdrage van de gemeente Elburg. De verenigingen, sportclubs en dorps- en gemeenschapshuizen betalen zelf een kleine eigen bijdrage voor de resterende kosten. De opleidingskosten worden volledig betaald door de gemeente Elburg.

Binnenkort wordt in de Huis aan Huiskrant een overzicht gegeven waar alle hartdefibrillatoren in onze gemeente zijn geplaatst.