Otis sleept recordcontract in Europa in de wacht

11/03/2008 12:10

PR Newswire

FARMINGTON, Connecticut, March 11 /PRNewswire/ --
Otis Elevator Company, een onderdeel van United Technologies Corp. (NYSE: UTX), heeft een contract van US$ 74 miljoen gesloten met ECE Europa Bau- & Projektmanagement GmbH voor de levering en installatie van liften, roltrappen en rolpaden in 19 geplande winkelcentra over heel Europa. (Foto: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20080226/NETU011) Dit is het grootste contract van Otis in Europa.
ECE, de toonaangevende ontwikkelaar van winkelcentra in Europese steden, ontwikkelt deze 19 centra in Bulgarije, Hongarije, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Rusland, Tsjechië, Turkije en Zwitserland. De producten die Otis zal leveren, zijn hoofdzakelijk roltrappen en Gen2(R)-liften zonder machinekamer met 'flat belt'-technologie (http://www.otisgen2.com). De geoctrooieerde platte, met polyurethaan gecoate stalen riem van de Gen2-lift hoeft niet bijkomend te worden gesmeerd en werkt dus efficiënter en milieuvriendelijker. Het Gen2-systeem is daarnaast uitgerust met tandwielloze motoren die worden aangedreven door een permanente magneet waardoor het energieverbruik tot 50 procent lager ligt dan met de conventionele systemen.

"Wij hebben gekozen voor Otis op basis van hun vernieuwende liftsystemen en onze succesvolle samenwerking in het verleden", aldus Jens Kohlmorgen, algemeen directeur van ECE Europa Bau- & Projektmanagement. "Bovendien is de prijs-kwaliteitverhouding van Otis-producten zeer goed."

In 2004 heeft ECE Europa Bau- & Projektmanagement met Otis contracten ter waarde van US$ 22 miljoen gesloten voor acht nieuwe winkelcentra in Oostenrijk en een aantal Oost-Europese landen. Deze installaties zijn inmiddels klaar.

"Wij zijn dankbaar dat ECE voor Otis heeft gekozen voor deze 19 winkelcentra", aldus Ari Bousbib, president van Otis. "Deze reeks projecten is een duidelijke aanwijzing van de blijvende vitaliteit in deze sterk groeiende Europese economieën."

Otis Elevator Company is 's werelds grootste fabrikant en onderhoudsbedrijf van producten voor de verplaatsing van personen, zoals liften, roltrappen en rolpaden. Otis, dat haar hoofdkantoor heeft in Farmington, Connecticut, heeft 63.000 werknemers in dienst, levert producten en diensten in ruim 200 landen en territoria en onderhoudt 1,6 miljoen liften en roltrappen over de hele wereld. United Technologies Corp., gevestigd in Hartford, Connecticut, is een gediversifieerd bedrijf dat technologisch hoogstaande producten en diensten levert aan de bouw- en lucht- en ruimtevaartsector.

ECE Group heeft 94 winkelcentra in beheer in Duitsland, Turkije, Polen, Hongarije, Tsjechië, Oostenrijk, Griekenland en Qatar. Deze beslaan een gecombineerde winkeloppervlakte van 2,9 miljoen vierkante meter (31.215.340 vierkante voet) verhuurd aan circa 10.000 winkeliers. Momenteel zijn 27 andere winkelcentra in aanbouw of in de planningsfase.

Website: http://www.otis.com
http://www.otisgen2.com
Elizabeth Young, manager Communicatie bij Otis Elevator Company, +1-860-676-5103, Elizabeth.Young@Otis.com. Foto: NewsCom: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20080226/NETU011, AP-archief: http://photoarchive.ap.org, PRN Photo Desk, photodesk@prnewswire.com