Gemeente Oirschot

Woningbouw De Hille

In Middelbeers gaan we verder met woningbouw op De Hille (in de volksmond ook wel aangeduid als evenemententerrein). In het gebied zijn eerder al woningen gebouwd, aan onder andere de Pompenmaker, Tinnegieter en Kaarsenmaker.

Wat komt er?
De nog te realiseren woningen in De Hille zijn een mix van prijsklassen en woningtypes. Het grootste deel (25 stuks) worden doorstroomwoningen voor kopers. Verder staan er 5 vrijstaande koopwoningen, 9 koopwoningen in de goedkopere sector en 9 goedkope tot middeldure huurwoningen in het verkavelingsplan opgenomen. Misschien kunnen er starterswoningen in eigen beheer gebouwd worden. Dat hangt nog af van de ervaringen in Moorland.

In het plan is ook plaats ingeruimd voor een
groenvoorziening/speelplek . Aan de zuidoost kant (tegen de Kleine Beerze aan) liggen al een zogenaamde retentievijver en bergbezinkbassin .

Procedure
Op dit moment ligt het bestemmingsplan voor de Kom van Middelbeers ter visie. Hierin wordt deze ontwikkeling meegenomen. Nog in het eerste halfjaar van 2008 verwachten wij dat de raad een besluit neemt over dit bestemmingsplan. We verwachten op zijn vroegst eind dit jaar te kunnen beginnen met bouwrijp maken. De bouw van de eerste woningen kan dan in 2009 beginnen.
Op het moment dat de kavels uitgegeven worden laten we dat op de gebruikelijke wijze weten aan de mensen die op de wachtlijst voor een nieuwbouwwoning of kavel staan.