Gemeente Aalburg


Herten uit Veen gaan tijdelijk logeren
hertenkamp.jpg

Binnenkort starten de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van het appartementencomplex tussen de Wethouder van der Polstraat en de Dr. Tjalmastraat in Veen.

Het bouwterrein beslaat een gedeelte van het hertenkamp.

Tijdens de bouwwerkzaamheden moeten de herten (3 stuks, te weten 2 hinden en 1 bok) tijdelijk elders worden gehuisvest. Dit is noodzakelijk omdat de bouw bedrijvigheid met zich meebrengt. Herten zijn schrikachtige dieren en kunnen hierdoor gestresst raken.

Het overplaatsen van de dieren is ook nodig omdat een deel van het huidige hertenkampterrein nodig is om kranen en bouwmaterialen op te plaatsen. Er blijft voor de dieren dan te weinig leefruimte over. De dieren blijven in de opvang gedurende de bouwperiode van het appartementencomplex, die waarschijnlijk iets meer dan een jaar zal duren.

De verwachting is dat de herten deze week vertrekken naar hun tijdelijke logeeradres in Blaricum.

Door de bouw van het appartementencomplex kan het hertenkamp niet in de huidige vorm blijven bestaan. Het hertenkamp zal worden veranderd en er wordt een compleet nieuw onderkomen voor de dieren geplaatst.

Ten behoeve van de bouwwerkzaamheden zal er ook een aantal bomen gerooid moeten worden. Daar wordt in week 11 mee begonnen.