Generali

Generali introduceert LDI-Fonds officieel op Beleggerscongres 2008

Generali heeft op het Beleggerscongres 2008 in het Hart van Holland in Nijkerk een nieuw fonds officieel geïntroduceerd: het Long Duration InvestmentFonds. Het fonds is een uitbreiding op het bestaande aanbod van Universal Life-fondsen van Generali. Belangrijkste kenmerk van het fonds is dat het voornamelijk belegt in langlopende obligaties, waardoor het goed aansluit op de beleggingsfase voorafgaand aan de aankoop van een pensioen. De officiële introductie van het fonds vond plaats tijdens een goed bezochte parallelsessie van Generali op het congres van 6 maart jl.

Inspelen op de behoefte van ondernemers
Het was al mogelijk om bij de keuze van de Universal Life-fondsen van Generali een obligatiefonds op te nemen. Met het Long Duration InvestmentFonds (LDI-fonds) speelt Generali echter specifiek in op de behoefte aan een fonds met daarin langlopende obligaties. Deze behoefte vloeit enerzijds voort uit de vraag van ondernemers, anderzijds uit de aangescherpte bepalingen over beleggen in de Pensioenwet. "Steeds meer ondernemers zien graag dat de stand van de rente op het moment van aankoop van hun DGA-pensioen of lijfrente, minder van invloed is op hun toekomstige uitkeringen. Met het Long Duration LDI-fonds kunnen we uitstekend inspelen op deze ontwikkeling." aldus Jaap Oudijk, directeur Marketing & Communicatie van Generali.

Minder invloed rentestand op moment aankoop ondernemerspensioen Het Long Duration InvestmentFonds streeft er naar te beleggen in een breed samengestelde portefeuille van euro-obligaties uitgegeven door EMU-lidstaten, andere overheden uit die lidstaten en bedrijven. Het fonds belegt voornamelijk in langlopende obligaties. Door voor de pensioneringsdatum te beleggen in het fonds blijven de gevolgen van een andere rentestand op de pensioendatum beperkt. Gaat de rentestand in de tussenliggende periode omhoog dan daalt de waarde van de participaties in het fonds, echter door de hogere rentestand treedt een positief effect op voor het niveau van de lijfrente-uitkeringen. Bij een dalende rentestand treedt het omgekeerde effect op. Op deze manier sluit de waardeontwikkeling van het fonds beter aan bij de aan te kopen pensioen- of lijfrente-uitkering.

Over Generali
Generali verzekeringsgroep nv is sinds 1870 actief op de Nederlandse verzekeringsmarkt. In die ruim 135 jaar is Generali uitgegroeid tot een vooraanstaande pensioen- en inkomensverzekeraar voor ondernemers, ondernemingen en particulieren. In het belang van een optimale dienstverlening werkt zij daarbij samen met het professionele intermediair. Generali onderscheidt zich door een persoonlijke service, betrokken opstelling en accurate administratie. De ruim 450 deskundige medewerkers bepalen het succes van de organisatie. Generali maakt als zelfstandige en solide verzekeraar deel uit van de wereldwijd opererende Generali Group. Eén op de vier Europeanen heeft ten minste één verzekering ondergebracht bij de Generali Group. Meer informatie over Generali vindt u op: www.generali.nl

Publicatiedatum: 11-03-2008

© Generali verzekeringsgroep 2008