AutoRai

Suzuki Concept Kizashi 3 beleeft werelddebuut in New York

(3/11/2008)
Suzuki toont de gestroomlijnde en atletische Concept Kizashi 3 voor het eerst aan het publiek op donderdag 20 maart tijdens de New York International Auto Show. Het studiemodel is de laatste toevoeging aan de veelgeprezen Kizashi-conceptautoreeks.

De Concept Kizashi 3 geeft een hint naar het toekomstige design van Suzukiâs en maakt duidelijk dat Suzuki een grotere, hoger in de markt gepositioneerde sportsedan wil bouwen. In New York staat de auto zij aan zij met de Concept Kizashi en de Concept Kizashi 2 die hun Noord-Amerikaanse debuut beleven.

De Kizashi-conceptautoreeks is ontwikkeld door Suzukiâs Advanced Design Group en verbeeldt een bewegende atleet, met designkenmerken die geïnspireerd zijn op een afgetraind lichaam. Tegelijkertijd dragen de autoâs de kracht, de stijl en de prestaties uit die een topmodel waardig zijn.

Het designthema begon met de Concept Kizashi, die vorig jaar voor het eerst op de Internationale Automobil-Ausstellung IAA in Frankfurt te zien was. De nieuwe designtaal werd voortgezet met de Concept Kizashi
2, die zijn wereldpremière beleefde op de eind vorig jaar gehouden Tokyo Motor Show. Behalve dat de Concept Kizashi 3 een passend slot vormt van de Kizashi-conceptautoreeks, biedt het studiemodel ook een productierijpere visie op een toekomstige sportsedan van Suzuki.