Gemeente Ede

nummer 043 / Ede, 11 maart 2008

Ede, Barneveld, Nijkerk, Scherpenzeel en Wageningen blijven samenwerken
Samenwerkingsovereenkomst Steunpunt Huiselijk Geweld tot 2012 verlengd

In 2007 kreeg het Steunpunt Huiselijk geweld West-Veluwe/Vallei ruim 400 meldingen binnen. Dat waren er 100 meer dan in het jaar ervoor. Reden genoeg voor de samenwerkende gemeenten om door te gaan met het steunpunt.

De gemeenten Ede, Barneveld, Nijkerk, Scherpenzeel en Wageningen beschikken sinds 2006 over een gezamenlijk Steunpunt huiselijk geweld. Zij hebben hun samenwerkingsovereenkomst verlengd tot 2012. Het Steunpunt geeft informatie en advies over huiselijk geweld. Ook komen er meldingen binnen waarbij hulpverlening nodig is. Binnen het Steunpunt werken hulpverleners en politie nauw samen om dit geweld aan te pakken. De gemeenten in de regio West-Veluwe/Vallei willen ook de komende jaren blijven inzetten op de bestrijding van huiselijk geweld.

Huiselijk geweld komt veel voor. Volgens landelijke onderzoeken is bijna de helft van de bevolking wel eens slachtoffer geweest. In heel Nederland zijn steunpunten opgericht om huiselijk geweld aan te pakken. Ook de regio West-Veluwe/Vallei heeft zon steunpunt. In het eerste jaar (2006) hebben ruim 300 burgers, hulpverleners en professionals het Steunpunt ingeschakeld. Vorig jaar waren dat er ruim 400. De meeste meldingen kwamen binnen via de politie.
---