Gemeente Ede

nummer 50 / Ede, 11 maart 2008

Commissie Beeldende Kunsten Ede blijft bestaan

De Commissie Beelden Kunsten Ede (CBKE) moet blijven bestaan. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten na een evaluatie van de werkwijze van de CBKE in de afgelopen jaren.

In de Nota Continu Cultuur 2006-2009 staat dat de advisering van de Commissie Beeldende Kunsten Ede tussentijds geëvalueerd moet worden. Het college van B&W heeft dinsdag 11 maart besloten om de adviescommissie in stand te houden en een nieuw, geactualiseerd reglement vast te stellen.
De vaste adviescommissie CBKE is in 1986 opgericht. De commissie geeft gevraagd en ongevraagd advies aan burgemeester en wethouders over verschillende onderwerpen zoals de aankoop van kunstwerken voor het gemeentelijk kunstbezit en de besteding van gelden voor kunst in de openbare ruimte.
Het is gebruikelijk dat de overheid zich onthoudt van een inhoudelijk oordeel over kunst. In Nederland laat de lokale overheid zich meestal adviseren door een objectieve en onafhankelijke adviescommissie. Het college vindt het voortbestaan van de CBKE daarom gerechtvaardigd.
---