Provincie Limburg

Persberichten

Startsubsidie voor huisvesting Kledingbank
Gedeputeerde Staten (GS) hebben een subsidie van 50.000,- toegekend aan de Stichting Kledingbank Limburg (SKL) om snel te starten met de nieuwe huisvestingsplannen. Eind 2007 heeft de SKL op kosten van de Provincie, samen met Spark Result een bedrijfsplan ontwikkeld voor de periode 2008-2011. Een adequate huisvesting van de Kledingbank is voorwaarde om goed en voortvarend aan de slag te kunnen gaan met de uitvoering van het Bedrijfsplan 2008-2011.

GS heeft begin januari 2008 al uitgesproken een eenmalige financiële bijdrage te willen leveren aan de realisatie van de plannen, in de randvoorwaardelijke sfeer.
Momenteel werkt de Kledingbank aan het creëren van draagvlak en (financieel) commitment bij andere partijen waaronder vooral gemeenten. Gedeputeerde Wolfs heeft in een brief aan gemeenten haar steun betuigd aan de plannen van de Kledingsbank en roept gemeenten in de brief op om bij te dragen in het tekort van de meerjarenbegroting 2008-2011, door een bedrag per inwoner beschikbaar te stellen én een bedrag per daadwerkelijke gebruiker.

Gedeputeerde Odile Wolfs: "Wat ons als College erg aanspreekt, is dat de Kledingbank in de toekomst niet alleen mensen in een armoedesituatie helpt in hun eerste levensbehoefte (kleding), maar vooral ook mensen een nieuw perspectief biedt. Dan gaat het om zowel scholingsmogelijkheden als om vrijwilligerswerk waardoor mensen weer mee kunnen doen aan de samenleving en een nieuwe stip op de horizon krijgen."

11-3-2008 14:08