Politie Zuid-Holland-Zuid


11/03 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 11-03-2008 o Persberichten district I

VERDACHT VAN WINKELDIEFSTAL
ZWIJNDRECHT De politie heeft maandagmiddag 10 maart twee mannen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Het gaat om een
34-jarige man uit Den Haag en een 35-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats. De twee liepen in winkelcentrum Walburg aan het Hof van Holland en werden herkend door surveillerende agenten, de twee werden namelijk door de politie gezocht in verband met eerdere winkeldiefstallen in het winkelcentrum. Op 25 februari j.l. stalen zij in twee verschillende winkels een koffiezetapparaat en parfum. Daarvan werd aangifte gedaan en camerabeelden veiliggesteld. De dienders volgden het tweetal naar hun auto geparkeerd aan de Biesbos. De verdachten voelden nattigheid en keerden weer terug naar het winkelcentrum, alwaar ze werden aangehouden. De verdachte zonder vaste woon of verblijfplaats had nog diverse boetes openstaan en werd ook nog expliciet gezocht in verband met strafbare feiten in de regio Den Haag. Bij fouillering van deze werd wederom gestolen parfum bij hem aangetroffen. In de auto waar de verdachten mee waren, vond de politie
20 nieuwe tassen, meerdere pillen en parfum. Dit alles is in beslaggenomen voor onderzoek. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

POLITIE ZOEKT GETUIGEN VAN AANRIJDING
DORDRECHT - De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding die plaatsvond op 4 maart jl. Op de kruising Rijksstraatweg-Pieter Zeemanweg botsten toen rond 20.35 uur twee automobilisten tegen elkaar. Het gaat om een 28-jarige vrouw uit Dordrecht en een 37-jarige man uit Breda. Zij reden in respectievelijk een groene Hyundai Lantra en een groene Volkswagen Golf. Hun autos raakten zwaar beschadigd, maar de bestuurders liepen geen zware verwondingen op. Mogelijk reed een van de bestuurders door rood. De politie startte een onderzoek naar de toedracht van het ongeval, maar dat levert onvoldoende duidelijkheid op. Zij roept dan ook getuigen van dit ongeval op zich te melden door te bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief) en te vragen naar de Surveillancedienst van district Dordrecht en Zwijndrechtse Waard.

HENNEP
DORDRECHT In een woning aan de Abraham Kuyperweg is maandagavond 10 maart bij toeval een hennepkwekerij ontdekt. De politie belde bij de woning aan in verband met een persoon die werd gezocht door de politie in verband met een openstaande gevangenisstraf. Een 30-jarige man uit Dordrecht deed de deur open maar was er niet van gediend dat de agenten binnenkwamen. Zij waren hiertoe echter gerechtigd middels een machtiging van de officier van justitie. Daarop probeerde de 30-jarige via de achterzijde van de woning te ontsnappen. Hij werd aangehouden. In het huis werd een hennepkwekerij aangetroffen. Het is vooralsnog niet bekend om hoeveel plantjes het gaat. De kwekerij werd ontmanteld en alle spullen vernietigd. De gezochte persoon waar de politie in eerste instantie voor aan de deur ging, werd in de woning niet aangetroffen.