KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

11-3-2008

Hobie Cat Holland contracteert Mischa Heemskerk

Na twee jaar afwezigheid is Mischa Heemskerk terug bij Hobie Cat. Hij vormt met Bastiaan Tentij het Bulthaup Formule 18 Topteam. Dit ijzersterke topteam staat garant voor spectaculaire acties en
prestaties dit seizoen!

De drie Tigers zullen worden gevaren door gerenommeerde namen binnen de catamaranwereld:

Topteam met Mischa Heemskerk / Bastiaan Tentij (EK Formule 18 2007) Jeugdteam met Jorden Veenman / Mischa de Munck (NK Tiger 2007) Mixteam met Kathelijn de Bruijne / Bart van Rijs (1st dame Ronde om Texel 2007)

Topteam Heemskerk/Tentij

Op dertienjarige leeftijd is Mischa Heemskerk (inmiddels 33 jaar en werktuigbouwkundig ingenieur) begonnen in de Hobie 16 klasse. Al jaren is Heemskerk actief en aan de top van het Formule 18 circuit te vinden. Gedurende vijf jaar heeft Heemskerk tijdens zijn Olympische campagne binnen de Tornado klasse een aantal mooie resultaten behaald, waaronder brons op het EK in Portugal in 2002. In datzelfde jaar werd hij eveneens winnaar van de Ronde om Texel!

In december 2006 besloot Heemskerk zijn Olympische campagne te onderbreken om zich volledig aan op Formule 18 klasse te richten. Samen met Bastiaan Tentij vormde Heemskerk een nieuw team. Een combinatie van de enorme catamaranervaring van Heemskerk aangevuld met het jonge en enthousiaste talent van Tentij zijn een voorbode voor spectaculaire zeilprestaties dit jaar

Bastiaan Tentij (20 jaar en student bouwkunde) startte zijn
zeilcarrière in een stroomversnelling. In 2006 vormde Tentij een team met Stefan Dubbeldam in de ISAF jeugdcatamaran, een Hobie 16 met spinnaker. Ze werden hier getraind en begeleid door het KNWV Youth Catsailing Program. Het team werd Nederlands Kampioen Hobie 16 spinnaker en stroomde direct door naar de Formule 18 klasse waar Tentij bij Heemskerk aan boord stapte. In 2007 ontving Tentij de The Barney onderscheiding voor het behalen van de Europese titel in de F18 klasse. Deze onderscheiding, vernoemd naar topdarter Raymond van Barneveld, wordt jaarlijks uitgereikt aan een jonge talentvolle sporter uit Den Haag.

Momenteel strijdt het Topteam Heemskerk/Tentij als grote kanshebber om de wereldtitel Hobie Tiger 2008 van 3 tot 8 maart in Langebaan, Zuid-Afrika.