Politie Gelderland-Midden

Politie zoekt getuigen van diefstal met geweld

Publicatiedatum: 11-3-2008 15:43:27

WAGENINGEN - De politie is op zoek naar getuigen van een diefstal met geweld die zich op maandagmiddag 10 maart rond kwart voor twee op de Van Uvenweg in Wageningen heeft afgespeeld.

Een 25-jarige vrouw uit Wageningen fietste met haar tweeënhalfjarige dochtertje bijna bij de kruising met de Churchillweg toen twee jongens op een scooter van achteren langs kwamen rijden. Het slachtoffer kwam vanaf de Haverlanden waar zij had gecollecteerd. De jongen die achterop de scooter zat, pakte met veel geweld de collectebus van de schoot van de vrouw. Hierbij kwam de collectebus tegen het gezicht van de Wageningse terecht, waardoor zij verwondingen in haar gezicht opliep. De jongens gingen vervolgens rechtsaf de Churchillweg op.

Getuigenoproep
De jongens reden op een donkergekleurde scooter en droegen geen helm. Het betreft twee jongens van ongeveer twintig jaar oud. Beiden hadden zwart, kort steil haar en waren donker gekleed. De politie is een onderzoek gestart en roept eventuele getuigen op die mogelijk informatie hebben die van belang kan zijn. De politie is bereikbaar via 0900 - 8844. Anoniem reageren kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 - 7000.
(08-034884)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---