Gemeente Utrecht

Nieuwbouw in de Staatsliedenbuurt: Plan Talmalaan van start

De realisatie van het Plan Talmalaan gaat beginnen. De Talmalaan wordt in westelijke richting verlegd om ruimte te maken voor nieuwbouw in de Staatsliedenbuurt. Daar worden 270 woningen gerealiseerd. De bouw ervan begint na de zomer. De eerste huurwoningen worden eind 2009, begin 2010 opgeleverd.

Vanaf half maart starten de werkzaamheden, te beginnen tussen de Troelstralaan en de Talmalaan. Daar zijn acht jaar geleden vijf flats gesloopt, ter voorbereiding van de nieuwbouw. Door verandering van inzichten moesten die plannen bijgesteld worden, wat tot vertraging heeft geleid. In de tussentijd is het braakliggend terrein begroeid met planten en struiken. Deze worden binnenkort gesnoeid. Ook worden dan de bomen gekapt, waarvoor eind 2007 een velvergunning is verleend. Hieronder vallen ook zeventien populieren die om veiligheidsredenen geveld worden. Aansluitend volgen in april de werkzaamheden voor het verleggen van de Talmalaan.

Plan Talmalaan
Het Plan Talmalaan omvat zowel sociale huur- als koopwoningen. Woningcorporatie Mitros zal hier 97 woningen bouwen, waarvan zestien eengezinswoningen en 81 appartementen. Projectontwikkelaar Eurowoning zal hier 173 koopwoningen realiseren.



Gemeente Utrecht