Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (11-03)

OOSTERHOUT NB, 11 maart 2008

Vluchtende autodief ramt lantaarnpaal

NIEUWENDIJK: De politie arresteerde maandagavond 10 maart omstreeks 20.00 uur een 39-jarige man uit Dussen. Hij reed in een gestolen auto en probeerde aan de politie te ontkomen. Daarbij ramde de man op de Doornseweg een lantaarnpaal.

Maandagavond kregen agenten rond 20.00 uur het bericht dat de verdachte in een gestolen auto vanuit Dussen was vertrokken richting Rotterdam. Het zou gaan om een Mercedes oldtimer. De agenten namen positie in op de kruising Keizer Napoleonweg / Provinciale Weg in Hank, waar even later een Mercedes voorbij kwam. De auto draaide de A-27 op en de agenten stelden vast dat het om de bewuste gestolen auto ging. De verdachte kreeg een stopteken en bracht het voertuig bij de aftrit Nieuwendijk tot stilstand. Hij bleef echter in zijn auto zitten. De agenten deden dat ook omdat ze het vermoedden dat hij er vandoor zou gaan, zodra zij zouden uitstappen. Bij het naderen van een tweede politieauto gaf de verdachte inderdaad gas en reed met hoge snelheid de afrit Nieuwendijk op. Onderaan de afrit ging het fout en verloor hij de macht over het stuur . Hij botste frontaal op een lantaarnpaal. Hij ging er te voet vandoor en probeerde het talud van de A-27 op te klauteren. De agenten waren hem echter te snel af en arresteerden de man.
De auto was op 8 maart gestolen in Voorburg en raakte bij de botsing flink beschadigd.
De verdachte is een 39-jarige man uit Dussen. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld.

Man (20) raakt gewond aan voet bij arbeidsongeval

RIJEN: Een 20-jarige man uit Deurne raakte maandagmiddag 10 maart zwaar gewond aan zijn voet bij een arbeidsongeval. Het ongeluk gebeurde om 17.30 uur op de Haansbergseweg in Rijen. Het slachtoffer was bezig met laad- en loswerkzaamheden. Hij kwam daarbij met zijn rechtervoet tussen de laadklep. Het gevolg was dat zijn grote teen nagenoeg helemaal geamputeerd raakte. De man is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De politie heeft de Arbeidsinspectie in kennis gesteld over dit arbeidsongeval.

Inbrekers laten gestolen auto achter in Rijen

RIJEN: Dinsdagochtend 11 maart werd in Rijen een gestolen auto terug gevonden. Het voertuig was achtergelaten in de Pieter Breughelhof en werd om 08.45 uur ontdekt.

Na een inbraak in een woning aan de Sint Janstraat in Sprundel gingen de inbrekers er vandoor met de twee auto's van de gedupeerden. Ze kwamen het huis binnen door een ruit naast de voordeur te vernielen. De bewoners van het pand ontdekten de inbraak dinsdagochtend 11 maart rond 08.00 uur. De inbraak werd in de voorafgaande nacht gepleegd, waarbij de daders er vandoor ging met medeneming van de autosleutels. Het gaat om twee auto's namelijk een zwarte BMW 3 ER Reihe (24-ST-SG) en een Porsche Cayenne (81-ZD-PP). De politie nam een aangifte op en liet de auto meteen internationaal signaleren als gestolen voertuig. Ook is er een technisch sporenonderzoek en een buurtonderzoek door de politie uitgevoerd. De Porsche Cayenne is dus weer terecht. De andere auto is tot op heden nog spoorloos.

Politie rolt drie hennepkwekerijen in Oosterhout

OOSTERHOUT: Politiemensen ontmantelden dinsdag 11 maart 2008 drie hennepkwekerijen in Oosterhout. De wietplantages waren gevestigd in de Eikenlaan, de Loevensteinlaan en de Van Lennepstraat.

In een schuur achter een woning aan de Eikenlaan troffen politiemensen een hennepkwekerij aan, met daarin in 116 moederplanten en maar liefst 7.050 stekjes. De stroom voor de kwekerij werd buiten de meter om betrokken. Energiemaatschappij Essent gaat nog aangifte doen van diefstal van elektriciteit. Bij de inval werd de 38-jarige bewoner gearresteerd. Hij wordt momenteel verhoord.

In een flat op de Loevensteinlaan was de kwekerij gevestigd in een slaapkamer en de woonkamer van het pand. Hier ging het om een hennepkwekerij met 172 moederplanten en 1.850 stekjes. Er was op het moment van de politie-inval niemand thuis. Arrestaties in deze zaak zijn nog niet verricht.

Tot slot vond de politie een kleine kwekerij op de zolder van een huis in de Van Lennepstraat. Er stonden 14 hennepplanten. Er was hier geen sprake van diefstal stroom. De bewoner kwam, na telefonisch contact, naar het politiebureau. Hij is verhoord en kreeg een boete van 180,- , die hij meteen betaalde. De 39-jarige man is daarna weer in vrijheid gesteld.

In alle gevallen zijn de kwekerijen ontmanteld en de hennepplanten en diverse groeibenodigdheden vernietigd. Politie en Justitie proberen het wederrechtelijk verkregen voordeel dat de verdachten hebben gemaakt in het kader van de Pluk ze wetgeving terug te vorderen.

De politie in Midden- en West-Brabant geeft veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad. Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Auteur: Jeroen Steenmeijer