Rechtbank Utrecht


Gevangenisstraf voor bedreiging ex met pistool

11 maart - Een 22-jarige man is door de rechtbank Utrecht veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht maanden, waarvan vier voorwaardelijk, omdat hij zijn ex-vriendin in Veenendaal met een pistool bedreigd had.

De verdachte schoot op 13 november 2007 vanuit zijn auto in de lucht en riep naar zijn ex-vriendin - die samen met een aantal vrienden over straat liep - dat hij haar een kogel door het hoofd zou schieten. De man werd ook veroordeeld wegens verboden wapenbezit en wegens vernieling van een ruit van de woning van zijn ex.

Uit de schriftelijke slachtofferverklaring blijkt dat zij nog steeds erg schrikachtig is en ook bang is voor die dingen die mogelijk nog zullen gebeuren. Zij heeft door toedoen van verdachte vrienden verloren en kan moeilijk baantjes behouden door een gebrek aan concentratie. Het slachtoffer durft na het ingooien van haar ruit bovendien niet meer alleen te wonen. De rechtbank rekent het de verdachte aan dat hij geen rekening heeft gehouden met de impact van zijn handelen.

De rechtbank hield bij het opleggen van de straf rekening met het feit dat de verdachte eerder was veroordeeld wegens belaging van een ex-vriendin.

LJ Nummer

BC6304

Bron: Rechtbank Utrecht
Datum actualiteit: 11 maart 2008 Naar boven