Gemeente Hellevoetsluis


Eerste (externe) trouwlocatie in Hellevoetsluis`

Naast het trouwen in het gemeentehuis van Hellevoetsluis is het sinds
1 maart ook mogelijk te trouwen op andere locaties binnen Hellevoetsluis. De eerste locatie die zich hiervoor heeft aangemeld is restaurant Karrewiel.

De gemeenteraad besloot 21 februari de regeling rondom huwelijkslocaties vast te stellen. Met het vaststellen van die regeling is het nu ook mogelijk om op andere locaties dan het gemeentehuis huwelijken te voltrekken. Zo is het mogelijk om elkaar het jawoord te geven aan boord van een varend schip, of op een andere locatie binnen het grondgebied van Hellevoetsluis waar het bruidspaar bijvoorbeeld een speciale band mee heeft.

Eigenaren van locaties kunnen bij de gemeente een verzoek indienen om aangewezen te worden als `huis der gemeente'. Het "huis der gemeente" moet wel aan een aantal criteria voldoen. Nadat de aanwijzing heeft plaatsgevonden kan die locatie officieel in gebruik genomen worden als huwelijkslocatie.

Per 11 maart jl. is Restaurant Karrewiel als eerste trouwlocatie in Hellevoetsluis aangewezen. Meer informatie over trouwen in Hellevoetsluis vindt u op www.hellevoetsluis.nl, menu gemeenteloket - burgerzaken - huwelijk/partnerschap.
U kunt ook contact opnemen met de afdeling Burgerzaken, via 0181-330911. Zij informeren u graag over de mogelijkheden.


03/11/2008