Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda, 11 maart 2008

BREDA, 11 maart 2008

Integrale actie van Politie en Partners geeft duidelijk signaal af

BREDA: Bij een integrale actie van Politie, Gemeente, Arbeidsinspectie en Belastingdienst is maandagmiddag en -avond gecontroleerd op Cadeaushops op de Haagdijk en Haagweg. Tijdens deze actie werd de nadruk gelegd op de kracht van de samenwerking tussen de deelnemende instanties en het signaal dat dit afgeeft in de richting van de burger.
Tijdens de actie trof men in een pand een verbouwing aan die direct door de afdeling bouw- en woningtoezicht van de gemeente Breda werd bezocht. Na controle bleek alles in orde te zijn. In een pand aan de Haagdijk trof de politie een zak met hennep aan. De eigenaar van het pand, een 30-jarige inwoner van Breda en een aanwezige medewerker, een 48-jarige inwoner van Breda zijn door de politie aangehouden. In totaal trof de politie 372 gram hennep aan. Aangezien de eigenaar van het pand een actieve veelpleger is heeft de politie de man in verzekering gesteld.
In een pand aan de Haagweg werd een persoon aangetroffen die een uitkering genoot. De sociale dienst wordt hiervan op de hoogte gesteld. Ook trof men in deze zaak 85 stuks merkkleding aan waaronder jassen, broeken en kostuums. Deze goederen zijn inbeslaggenomen omdat de herkomst niet duidelijk was. Onderzoek moet uitwijzen waar deze goederen vandaan komen.
De deelnemende instanties zijn erg tevreden over het verloop en de resultaten van deze integrale actie. De komende maanden zal de samenwerking nog een aantal keer tot een acties leiden.

Politie en Staatsbosbeheer werken intensiever samen

BREDA: De politie gaat de komende maanden intensiever samenwerken met Staatsbosbeheer. In september en oktober hebben beide partijen al de proef op de som genomen en bekeken of deze nieuwe werkwijze werkbaar zou zijn. Zowel de politie als Staatsbosbeheer bleken zeer enthousiast te zijn over deze vorm van samenwerking waarna besloten is om dit project structuur te geven.
Het werkgebied van de politie Zuid-Oost is erg divers en bestaat voor een groot deel uit groene gebieden als Mastbos, Ulvenhoutse bos, Chaamse bossen en de Strijbeekse Heide. In deze gebieden is Staatsbosbeheer zeer actief maar wel gebonden aan hun beperkte bevoegdheden op het gebied van handhaving.
Anderzijds is de politie vaak minder ingeschoten in de groene wetgeving en is een surveillance in het bos met de tot hen beschikbare middelen niet mogelijk. Al met al reden om de samenwerking te zoeken en de positie van beiden in de groene gebieden te versterken. In de groene gebieden zal de burger de komende tijd ook wat gaan zien van deze samenwerking. De politie gaat namelijk op surveillance samen met een bijzonder opsporingsambtenaar van Staatsbosbeheer. Tijdens deze surveillances, die voornamelijk in de avonduren gaan plaatsvinden, wordt extra aandacht besteed aan overlast van crossende jeugd, wild kamperen en illegale vuilstort. De politie is erg blij met deze nieuwe werkwijze en ziet de samenwerking als een verrijking van haar kennis en taken.

Koperdieven op heterdaad aangehouden
BREDA: Twee politieagenten hebben maandagmiddag een tweetal bekende veelplegers aangehouden voor diefstal van koper. Het tweetal liep verdacht over de Markendaalseweg waarna de politie zag dat één van hen koperen buizen wegnam vanaf een auto. De andere man stond op de uitkijk. De politieagenten hebben één van de verdachten, een 28-jarige inwoner van Breda, direct aangehouden. De tweede, een 30-jarige inwoner van Breda, kon later worden aangehouden. Het tweetal is in verzekering gesteld.

Woninginbreker opgepakt na rijden in gestolen auto
BREDA: In de nacht van zondag op maandag werd er ingebroken in een woning aan de Bocht. De daders forceerde het keukenraam en konden zo de woning binnenkomen. De woning werd doorzocht terwijl de bewoners boven lagen te slapen. Bij het ontwaken van de bewoners in de ochtend bleek ook dat de autosleutels alsmede de auto, een Kia Pride, meegenomen te zijn. In de nacht van zondag op maandag zag de politie de gestolen auto rijden op de Lunetstraat waarna een korte achtervolging plaats vond. Uiteindelijk reed de auto in een haakse bocht op de Blauwtjes rechtdoor waarna de verdachten uit de auto sprongen. Één verdachte, een 46-jarige inwoner van Breda, kon uiteindelijk worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld. Een onderzoek naar de identiteit van de andere verdachte zal worden ingesteld. In de auto trof de politie ook nog goederen aan die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Deze goederen alsmede de auto zijn inbeslaggenomen.

Inbrekers nemen auto's mee na woninginbraak in Sprundel SPRUNDEL: Na een inbraak in een woning aan de Sint Janstraat in Sprundel gingen de inbrekers er vandoor met de twee auto's van de gedupeerden. Ze kwamen het huis binnen door een ruit naast de voordeur te vernielen. De bewoners van het pand ontdekten de inbraak dinsdagochtend 11 maart rond 08.00 uur. De inbraak werd in de voorafgaande nacht gepleegd, waarbij de daders er vandoor ging met medeneming van de autosleutels. Het gaat om twee auto's namelijk een zwarte BMW 3 ER Reihe (24-ST-SG) en een Porsche Cayenne (81-ZD-PP). De politie nam een aangifte op en liet de auto meteen internationaal signaleren als gestolen voertuig. Ook is er een technisch sporenonderzoek en een buurtonderzoek door de politie uitgevoerd. De Porsche Cayenne is omstreeks 08.45 uur weer terug gevonden in Rijen. De andere auto is tot op heden nog spoorloos.

Auteur: Nicolette Bovenhorst