Ingezonden persbericht


Persbericht

CNV Metaaltechniek (vakgroep van de CNV BedrijvenBond)

Utrecht, 11 maart 2008

------

CNV Metaaltechniek: Automonteurs roeren zich voor een betere cao

Automonteurs in Zeeland zijn vandaag in honderdtallen naar Sluiskil (Zeeuws Vlaanderen) gegaan, waar een grote regionale manifestatie werd gehouden. Daar werd massale steun gegeven aan de oproep om binnenkort 48 uursstakingen te gaan houden. Voor de Jaarbeurs in Utrecht kwamen actievoerders bijeen om autodealers, verenigd in de Bovag, erop te wijzen welke eisen zij aan hun werkgeversvereniging mochten meegeven om hun personeel ook een goed inkomen te gunnen.

Morgen zijn er acties in alle regio's te verwachten:

Noord Nederland:

In Noord Nederland wordt gestaakt in Leeuwarden bij de bedrijven: Cosmo Trucks, Van de Ploeg, Douna, Engelsma en Wijnia, Westerman en Visbeen. Van 6.30 tot 9.30 uur kunnen de stakers van al deze bedrijven terecht in het Actiecentrum Tivoli aan de Huizemerlaan 37.

Oost Nederland

In Oost Nederland wordt gestaakt bij de bedrijven: Wolter en Dros, H.J. te Winkel, Alferink en Cosmo Hengelo/

Oldenzaal. De stakers van deze bedrijven gaan naar Actiecentrum De Witkamp, in de Dorpsstraat 36 in Laren. Daarnaast wordt gestaakt door werknemers van het bedrijf Koldijk BV in Zwolle. De werknemers van dit laatste bedrijf verzamelen zich in het Actiecentrum in het Mercure Hotel in Zwolle. Beide actiecentra zijn van 7.00 tot 9.30 uur open.

West Nederland

In het Westen van het land wordt morgen gestaakt bij de bedrijven Koldijk in Almere en Harsveld in Velsen-Noord. Actievoerders verzamelen zich voor de poort.

Zuid Nederland

In Zuid Nederland wordt gestaakt in Dordrecht bij de bedrijven: Krohne Altometer, HVL, Manpaey, Dolderman, Chubb. Werknemers van deze bedrijven komen vanaf 7.00 uur bijeen in het Mercure Hotel, Rijksstraatweg 30 in Dordrecht.