Hulpverleningsregio Haaglanden


Vreemde lucht Ovegoo, Leidschendam

Leidschendam, 11 maart 2008

Kantoorpand na klacht vreemde lucht ontruimd

Leidschendam Vanmorgen rond tien uur voor werd de brandweer in kennis gesteld van een vreemde lucht op diverse lagen van het uit zes etages bestaande kantoorgebouw aan de Ovegoo in Leidschendam. Twee personen werden met diverse klachten vervoerd naar het ziekenhuis. Negen personen, waaronder drie personeelsleden van de brandweer, hadden de klachten in mindere mate. Zij werden ter plaatse door personeel van de ambulancedienst nagekeken.

De brandweer begon bij aankomst direct met het verrichten van metingen op diverse etages. Nadat de lucht sterker werd is besloten om het gebouw te ontruimen. De bedrijfshulpverleningsdienst heeft het gebouw verder ontruimd. Ruim 200 personeelsleden kwamen hierbij op straat te staan. Twee personeelsleden zijn met klachten over een droge mond en misselijkheid vervoerd naar het ziekenhuis. Zij zijn rond half twee uit het ziekenhuis ontslagen.

De vreemde lucht kon niet met apparatuur worden vastgesteld. Vermoedelijk is de lucht veroorzaakt door rioolgas wat via de toiletten en wasbakken door het kantoorgebouw is verspreid.

Rond half twee kon het personeel weer terug in het gebouw. De technische dienst van het kantoorpand zal passende maatregelen nemen om herhaling te voorkomen.

Hoftoren
Den Haag - Vanmorgen zijn twee platen van de Hoftoren in Den Haag losgewaaid en hangen nog aan de gevel. Op last van de brandweer is een gedeelte van de Rijnstraat, Zwarteweg en Oranjebuitensingel afgesloten.De tramviaduct waar de randstadrail gebruik van maakt is momenteel niet afgesloten.
Verdere inlichtingen kunt u krijgen bij mevrouw Scheltema van de Rijksgebouwendienst telnr.06-15093738