Gemeente Moerdijk


11-03-2008: Minister bezoekt logistiek park Moerdijk

Op 10 maart 2008 heeft de Minister van Economische Zaken Mw. M.J.A. van der Hoeven een bezoek gebracht aan de gemeente Moerdijk. Dit met het doel om nader kennis te nemen van de inhoud én de voortgang van het project Gebiedsontwikkeling Moerdijk-Oost. Eén van de onderdelen daarvan is het Logistiek Park Moerdijk.
Minister onderschrijft doelstellingen Moerdijk-Oost

Het programma bestond uit twee onderdelen. Allereerst eenrondetafelgesprek tussen alle betrokken partijen over de inhoud, het belang én de voortgang van het project. Daarbij is ingezoomd op de kansen die een groot aantal andere ontwikkelingen die deel uitmaken van dit project, bieden. Enkele onderdelen daarvan zijn de uitplaatsing van grootschalige bedrijvigheid aan de Noordrand van Zevenbergen, de volledige ontwikkeling van de haven van de kern Moerdijk, de extra woningbouwmogelijkheden én uitplaatsing van milieuhinderlijke bedrijven. De in de ondertekende Intentieovereenkomst Gebiedsontwikkeling Moerdijk(-Oost) opgenomen dubbeldoelstelling is door alle partijen nogmaals nadrukkelijk onderschreven. Die doelstellingen hebben vooral betrekking op de vraag naar bedrijfskavels én de kwaliteitsimpuls in dit gebied.

Als tweede onderdeel stond een rondrit op het programma langs de belangrijkste punten van deze gebiedsontwikkeling. De Minister was na afloop van dit programma onder de indruk van de omvang van de gemeente én de omvang van dit project. Daarbij was zij aangenaam verrast door de voortgang van het project én de stappen die ná de ondertekening van de Intentieovereenkomst Gebiedsontwikkeling Moerdijk reeds zijn genomen.