Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 11 maart 2008

Zaanstreek-Waterland, 11-03-2008 o Graffitizaak bijna rond en inbraken

Veel weg na inbraak

Krommenie, maandag 10 maart 2008, 17:30 uur.

De politie onderzoekt een inbraak in een vrijstaande woning op de Zuiderhoofdstraat die op maandag overdag moet hebben plaatsgevonden tussen tien voor negen en kwart over vijf. Men is vermoedelijk binnen gekomen door flipperen (het met een stuk plastic openen van een (voor)deur die dicht is getrokken) of manipulatie van het slot van de voordeur. Een bewoner ontdekte bij thuiskomst dat de gehele woning was doorzocht. Zowel boven als beneden stonden kasten en laden open. Uit de woning wordt onder meer video- en fotoapparatuur, een laptop computer, een spelcomputer en diverse sieraden vermist. Via de tuindeuren werd het pand weer verlaten.

Inbraak supermarkt

Krommenie, dinsdag 11 maart 2008, 04:06 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in de COOP supermarkt aan de Heiligeweg die heeft plaatsgevonden in de vroege ochtend op dinsdag rond vier uur. Twee personen hebben een bloempot door het glas van de voordeur gegooid en de deur geforceerd om binnen te komen. Vervolgens werd een hekwerk voor de sigarettenbalie opengebroken. Een hoeveelheid rookwaren werd meegenomen. Een zoekactie naar de daders bleef zonder resultaat. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met het wijkteam in Krommenie via 0900-8844.

Inbraak Poelboerderij

Wormer, dinsdag 11 maart 2008.

In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in de Poelboerderij aan de Veerdijk. Men wist binnen te komen door aan de achterzijde een ruit te vernielen. Uit het pand werd een scanner, een projector en een laptopcomputer meegenomen. Forensische Opsporing stelt een sporenonderzoek in.

Graffitizaak bijna rond

Zaanstreek

De politie is bezig met de afronding van een zaak waarbij een 20-jarige man uit Assendelft en een even oude Zaandammer zijn aangehouden voor het aanbrengen van graffiti. Agenten in burger zagen in de nacht van 11 op 12 februari het tweetal 'tags' aanbrengen op de Westzijde in Zaandam. De verdachten werden ingesloten en in verzekering gesteld. Nader onderzoek leverde van de Zaandammer meer dan 100 'tags' op. Van de Assendelver werden beduidend minder tekens gevonden. De meeste bekladdingen van de Zaandammer werden aangetroffen in Zaandam maar ook in Zaanstreek-Noord werden de tekens gevonden die fotografisch door de politie werden vastgelegd. De jongeman uit Assendelft heeft meerdere bekladdingen aan de nieuwe Bernhardbrug in Zaandam bekend. Hij heeft al een afspraak met de gemeente gemaakt voor vergoeding van deze schade. Er zijn al enkele tientallen aangiften van vernielingen in deze zaak gedaan. De aangevers stellen de verdachten aansprakelijk voor de schade. In geval van particulieren werd slachtofferhulp ingeschakeld om te helpen bij het incasseren van de schadebedragen. Proces-verbaal, met foto's, wordt opgemaakt en verzonden naar justitie. De verdachten werden na enkele dagen van onderzoek en verhoor vrijgelaten. Zij zullen zich later moeten verantwoorden bij de rechter.

* Naar boven

Laatst gewijzigd 11-03-2008 16:54 | © Regio Zaanstreek-Waterland | Privacy |
Selecteer een korps:

Zoek op kaart/postcode
Amsterdam-Amstelland
Brabant Zuid-Oost
Brabant-Noord
Drenthe
Flevoland
Fryslân
Gelderland-Midden
Gelderland-Zuid
Gooi en Vechtstreek
Groningen
Haaglanden
Hollands Midden
IJsselland
Kennemerland
KLPD
Limburg-Noord
Limburg-Zuid
Midden en West Brabant
Noord- en Oost-Gelderland
Noord-Holland Noord
Rotterdam-Rijnmond
Twente
Utrecht
Zaanstreek-Waterland
Zeeland
Zuid-Holland-Zuid
Overige politieorganisaties