11 maart 2008

Na mastbreuk door metaalmoeheid op Sportpark Irene Gemeente inspecteert alle lichtmasten op Sportparken

Tijdens een storm is begin vorige maand op Sportpark Prinses Irene aan de Schaapweg een lichtmast halverwege afgeknapt als gevolg van materiaalmoeheid. Dezelfde dag nog is het afgebroken mastdeel verwijderd.

Het probleem van materiaalmoeheid zou zich ook bij de andere vijf vergelijkbare lichtmasten kunnen voordoen. Vanuit veiligheidsoverwegingen is het van groot belang dat duidelijkheid ontstaat over de kwaliteit van de andere lichtmasten. De gemeente heeft door een gespecialiseerd bedrijf de lichtmasten op en rond het Prinses Irene sportpark aan een veiligheidsinspectie laten onderwerpen. De uitkomst van het onderzoek is dat bij één lichtmast van het zelfde type, haarscheurtjes zijn aangetroffen in een lasnaad. Deze mast is direct verwijderd.

Inspectie andere lichtmasten
Ook bij alle andere gemeentelijke sportcomplexen zullen de lichtmasten aan een nadere inspectie worden onderworpen. Omdat de vervolginspecties als gevolg van de stormachtige weersomstandigheden deze week niet konden worden uitgevoerd, is besloten om een aantal (trainings)velden voorlopig niet te laten bespelen. De betreffende sportverenigingen zijn hiervan op de hoogte gesteld. Zodra de weersomstandigheden opknappen kan de inspectie plaatsvinden. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Strago Elektra en de Röntgen Technische Dienst en spitst zich toe op de controle van de lasnaden van de oudere typen lichtmasten (stalen cilindrische mast). Bij de controle van de overige sportparken gaat het om: Sportpark Vredenburch aan het Julialaantje, Sportcomplex Juventas aan de Huis te Landelaan en Sportcomplex Hoekpolder aan de Weidedreef.

Voor nadere informatie(uitsluitend voor de redactie): Bram Zekveld, Communicatie gemeente Rijswijk, telefoon: 070 - 326 18 24.

Afdeling Communicatie

Stadhuis, Bogaardplein 15
Postbus 5305, 2280 HH RIJSWIJK
Telefoon (070) 326 18 24 | 18 23
Fax (070) 326 18 10
stadhuis@rijswijk.nl
www.rijswijk.nl