Gemeente Eemnes

Persberichten

Nieuwe toekomstvisie Eemnes

Het college van B&W van Eemnes stelt voor om de toekomstvisie uit 2000, aangepast in 2002, te actualiseren. Daarbij wil het college een tijdshorizon tot 2030 voor ogen houden.
De toekomstvisie moet onder andere antwoord geven op vragen als het aantal woningen waarmee Eemnes jaarlijks groeit in verhouding tot de bevolkingsgroei, de voorzieningen die gerealiseerd moeten worden bij de uitbreiding van de Zuidbuurt en welke specifieke categorie bedrijven kunnen zich op de bedrijventerreinen in Eemnes vestigen.

Als de gemeenteraad akkoord gaat met het voorstel van het college, zal een extern bureau worden gevraagd de toekomstvisie op te stellen. Daarbij worden verschillende partijen, waaronder verenigingen, instellingen en de inwoners van Eemnes zelf, betrokken. Het plan is om deze laatste groep via internet hun visie op de toekomst van Eemnes te laten geven. Hoe en wanneer dat precies gaat gebeuren wordt begin april bekend gemaakt in Eemnes Actueel, de wekelijkse rubriek van de gemeente, en op de website.

(Gepubliceerd 11-03-2008)