Ingezonden persbericht


Goede doel blij met afstudeerproject
Vijf studentes maken kinderboekje
voor Ronald McDonald Kinderfonds

Eindhoven/Maastricht - Vijf studentes Office Management aan de Schoevers Hogeschool in Eindhoven hebben als afstudeeropdracht een kinderboekje gemaakt waarvan de opbrengst ten goede komt aan het Ronald McDonald Kinderfonds. De studentes komen uit Limburg en Brabant. Hun boekje verschijnt deze maand, kost vijf euro en wordt verkocht via basisscholen in Limburg en op de markt in Eindhoven. Verder is het te bestellen via projectrmd@hotmail.com.

Het van een CBF-keur voorziene Ronald McDonald Kinderfonds biedt een helpende hand aan gezinnen met zieke en gehandicapte kinderen. Dat gebeurt via de bekende Ronald McDonald Huizen, waar ouders liefdevol worden opgevangen als hun kinderen in een ziekenhuis of instelling worden behandeld of verpleegd. Daarnaast beheert de stichting Huiskamers voor verblijf overdag en biedt ze aangepaste vakanties. Robert ten Brink, Gerda Havertong en Yvon Jaspers zijn ambassadeur van het Ronald McDonald Kinderfonds.

Het kinderboekje van de studentes Ellis Bor, Veronique Janssen, Fleur Neelen, Kim Schattefor en Tieke Veuskens gaat over een jongetje, Ronald, dat met zijn ouders naar de dierentuin gaat. Daar leert hij spelenderwijs de sterke eigenschappen van diverse dieren kennen. Zo is de tijger sterk, de giraffe groot en de aap grappig. Uiteindelijk is Ronald blij om toch een mens te zijn, want die kunnen voetballen en dat kunnen dieren weer niet.

De vijf studentes uit Limburg en Brabant hebben hun project gerealiseerd dankzij diverse sponsoren. Hoofdsponsor is Drukkerij Linssen Grafische Vormgevers in Maasbracht. De grootste inkomsten moeten echter komen via de verkoop van de boekjes. Belangstellenden hiervoor kunnen een mail sturen naar projectrmd@hotmail.com of bellen met 06-23033094. Gewoon geld overmaken kan natuurlijk ook en wel naar de speciaal hiervoor geopende project-rekening 3995833 ten name van Hogeschool Schoevers onder vermelding van Project RMD, Maastricht. Alvast hartelijk bedankt namens de ouders en kinderen die gebruikmaken van de diensten van het Ronald McDonald Stichting!

Einde