Gemeente Heerlen

PERSBERICHT

Zapp String Quartet in Heerlen

Op dinsdag 11 maart 2008 geeft het Zapp String Quartet een liveconcert in Heerlen, tijdens Jazz on the Roof op het dak van het Glaspaleis. Dit kwartet staat bekend als het meest wervelende en hardst groovende stijkkwartet van Nederland. Het Zapp String Quartet - bestaande uit Jasper le Clercq (viool), Friedmar Hitzer (viool), Oene van Geel (viool) en Emile Visser (cello) - zal vanaf 21.00 uur te beluisteren zijn in het Glaspaleis.

Zapp - Geïmproviseerde muziek, jazz, rock, etnische en hedendaagse muziek: het Zapp String Quartet zet alle genres met veel enthousiasme naar eigen hand. In 2005 ontving de groep daarvoor de prestigieuze Kersjesprijs. Alle leden van Zapp improviseren, componeren en arrangeren muziek voor het kwartet. Ook wordt er regelmatig door componisten uit binnen- en buitenland voor de groep geschreven. Naast de kwartetprojecten hebben de leden van Zapp opgetreden met een groot aantal Nederlandse en internationale artiesten, waaronder Eric Vaarzon Morel, David Kweksilber, Herman van Veen, Calefax, Frank Vaganee, Michiel Braam, Harmen Fraanje en Eric Vloeimans.

Zapp projecten - Voor het project 'Passaggio' uit 2005 schreven componisten uit de Nederlandse jazz- en geïmproviseerde muziek zoals Ernst Reijseger, Martin Fondse, Arend Niks en Guus Janssen nieuwe composities toegespitst op de Zappers. De gelijknamige cd werd lovend ontvangen en de tournee was een groot succes. Reden te meer om de ingeslagen weg verder te verkennen. Na inspirerende ontmoetingen tijdens een tournee door Canada in de zomer van 2006 besloot Zapp het 'Passaggio' concept door te zetten met nieuwe composities van bevriende Amerikaanse en Canadese musici / componisten, wat leidde tot een nieuw project: 'Jumping the Rocky Mountains'. De componisten en musici schreven muziek voor Zapp vanuit zeer uiteenlopende invalshoeken: de rollende grooves van John Scofield, de progressieve rock / Frank Zappa achtergrond van Mike Keneally, de rijke harmonische taal van Brent Fischer en een verrassend groovend pizzicatostuk van Mark Feldman zijn daar enkele voorbeelden van. Op 9 maart a.s. wordt de cd-presentatie van 'Jumping the Rocky Mountains' gegeven en volgt een Nederlandse tournee van dit project. Daarna reist het Zapp Sting Quartet verder af naar o.a. Amerika, Canada en China.

Kaarten voor het concert van Jazz on the Roof op dinsdag 11 maart kosten E 7,50 en zijn te reserveren via de balie van het Glaspaleis, 045-5772200. Voor aanvang van het concert biedt Restaurant Glaspaleis een speciale dagschotel aan voor E 17,95 incl. concertkaartje. Gelieve te reserveren via 045-5772289.

Jazz on the Roof wordt georganiseerd door Stichting Heerlen Jazz i.s.m. Muziekschool Heerlen en Glaspaleis Heerlen.

www.glaspaleis.nl
www.jazzontheroof.nl

/////////////////////
informatie voor pers:

Janneke Schmeitz / j.schmeitz@heerlen.nl
Charlotte Berkhout / c.berkhout@heerlen.nl
Tel. 045-5772203

Bijlage

Foto: Zapp String Quartet


-----------------------
Bezoekadres:
Bongerd 18, Heerlen tel. + 31 (0) 45 577 22 00
Postbus 1 fax + 31 (0) 45 577 22 96
6400 AA Heerlen www. Glaspaleis.nl


---- --