Gemeente Achtkarspelen


PERSBERICHT

2008/WK11
Buitenpost, 7 maart 2008

Expositie Noël Hariri in gemeentehuis van Achtkarspelen

Van 11 maart tot en met 2 mei 2008 is in de hal van het gemeentehuis in Buitenpost werk te bezichtigen van Noël Hariri. De expositie bestaat uit acrylverfschilderijen, pentekeningen en collages.

Speels, fantasierijk en origineel. Zo omschrijft Noël Hariri, opgegroeid in Surhuisterveen en nu woonachtig in Groningen, haar eigen werk. Noël Hariri (25 jaar) heeft van jongs af aan al oog voor kleine details, tekent, schildert, verzamelt en bewaart van alles, omdat dat 'misschien nog wel eens in een illustratie of kunstwerk van pas kan komen'. De keus om na de middelbare school in de kunst verder te gaan, was voor haar snel gemaakt.

In 2000 begon Noël aan de Kunstacademie Minerva in Groningen om daar in 2004 als illustrator af te studeren. Als afstudeerproject heeft zij samen met 28 Nederlandse en Belgische kinderboekenschrijvers een verhalen- en gedichtenbundel ontwikkeld en geïllustreerd. Een aantal van deze illustraties is te bezichtigen in het gemeentehuis. Naast illustraties voor boeken, trouwkaarten, visitekaarten, logo's, advertenties en websites maakt Noël ook autonome kunst. De expositie is ook verrassend en grappig voor kinderen.

De expositie, ook verrassend en grappig voor kinderen, is te bezichtigen in de hal van het gemeentehuis in Buitenpost (Stationsstraat 18). Openingstijden: maandag en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur, op dinsdag en woensdag van 9.00 tot 16.00 uur en op donderdag van 9.00 tot 20.00 uur.

///////////////////////////////////