Ingezonden persbericht


SITL Europe 2008: Duitsland zet de toon op het gebied van logistiek in Europa

PARIJS, March 10/PRNewswire/ -- Duitsland is al vijf jaar lang het grootste exporterende land ter wereld. In 2007 werd voor US$1,13 biljoen aan goederen verscheept. Het hoeft dan ook niemand te verrassen dat logistiek een van de belangrijkste bedrijfstakken in Duitsland is. Vertegenwoordigers van Invest in Germany, het bureau ter bevordering van investeringen in Duitsland, zullen 11-14 maart aanwezig zijn op de SITL 2008 in Parijs om de voordelen van het investeren in de grootste economie in Europa te demonstreren.

Naarmate de internationale integratie van industrie toeneemt, wordt de behoefte aan betrouwbare logistieke diensten steeds groter. Duitsland heeft over de jaren bewezen de leider te zijn in het leveren van logistiekdiensten aan bedrijven die de Europese markt willen betreden of hun activiteiten daar willen uitbreiden. In 2006 bereikte de omzet in de logistiekindustrie in Duitsland bijna EUR 190 miljard, met een jaarlijkse groei van 5%.

Duitsland is ook wereldwijd leider in innovatie en technologie op het gebied van de logistiek, en het is het grootste exporterende land in de intralogistiekbranche. Duitsland is de thuishaven van de grootste logistiekbedrijven ter wereld, inclusief Deutsche Post World Net (#1), haar dochterbedrijf DHL en talloze kleinere bedrijven die actief zijn in Duitsland, met in totaal meer dan 2,5 miljoen werknemers verspreid over het hele land.

Logistiekbedrijven zijn zich bewust van de vele voordelen van de Duitse markt. De centrale ligging binnen de EU zorgt ervoor dat het een ideale locatie is voor logistieke centra en distributiecentra in Europa. Duitsland bedient meer dat 82 miljoen Duitsers, 150 miljoen consumenten in de 10 omringende landen en meer dan 460 miljoen EU-ingezetenen. Duitsland vormt een directe verbinding naar West- en Oost-Europese markten. De fysieke en technische infrastructuur is eveneens een belangrijke factor voor logistiekbedrijven. Duitsland kent niet alleen een ultramodern netwerk van wegen, spoorwegen, luchthavens en waterwegen, maar biedt daarnaast ook ICT-systemen van wereldklasse.

Invest in Germany is een bureau dat investeringen in de Bondsrepubliek Duitsland propageert. Het biedt uitgebreide ondersteuning aan investeerders, van het uitzoeken van een locatie tot de implementatie van investeringsbesluiten. Invest in Germany treft u aan op stand E028 van SITL 2008.

Contactpersoon voor de media:

Eva Henkel
Invest in Germany
Telefoon: +49-30-200099-173
Fax: +49-30-200099-111
E-mail: henkel@invest-in-germany.com
http://www.invest-in-germany.com

Source: Invest in Germany

Contactpersoon voor de media: Eva Henkel, Invest in Germany, Telefoon: +49-30-200099-173, Fax: +49-30-200099-111, E-mail: henkel@invest-in-germany.com