Ingezonden persbericht


P e r s b e r i c h t

HENK JAGERSMA DIRECTIEVOORZITTER SYNTRUS ACHMEA VASTGOED

Drs. H. (Henk) Jagersma is per 1 juni 2008 benoemd tot directievoorzitter van Syntrus Achmea Vastgoed. Hij volgt Erik Erenst op, die per gelijke datum met pensioen gaat.

Henk Jagersma is thans algemeen directeur van woningcorporatie Staedion in Den Haag. Met circa 37.000 verhuureenheden en ruim 400 medewerkers is Staedion één van de grootste corporaties van Nederland. Daarvoor heeft hij meerdere functies bekleed in de publieke sector, waaronder woordvoerder Rijksbegroting van de minister van Financiën, plaatsvervangend directeur Financiën bij het ministerie van Defensie, directeur Financiën bij de gemeente Den Haag en algemeen directeur van de dienst Stedelijke Ontwikkeling van de gemeente Den Haag.

Profielschets
Met een portfolio ter waarde van ruim ¤ 13 miljard in vastgoed- en hypotheekbeleggingen is Achmea Vastgoed één van de grootste gespecialiseerde vastgoed vermogensbeheerders in Nederland. De organisatie opereert in Nederland op de winkel-, kantoren-, woningen- en bedrijfsgebouwenmarkt en belegt met Fund of Funds actief in Europa, Noord Amerika en Azië. Onder de naam PVF Achmea Hypotheken is de onderneming actief met hypothecaire producten voor de zakelijke en woningmarkt ter waarde van circa ¤ 3,5 miljard. Achmea Vastgoed heeft onlangs een nieuwe naam geïntroduceerd in de pensioenmarkt: Syntrus Achmea Vastgoed. Samen met Syntrus Achmea Vermogensbeheer en Syntrus Achmea Pensioenbeheer vormen we - met ruim 5 miljoen pensioendeelnemers - het grootste pensioenfondsenbedrijf in Nederland. De nieuwe naam wordt in het tweede kwartaal geïntroduceerd in de vastgoed- en hypothekenmarkt.

Met vriendelijke groet,
Marco Simmers,
woordvoerder Achmea
telefoon (06) 534 387 18
e-mail: marco.simmers@achmea.nl