Nederlandse Islamitische Omroep

Persbericht

Radio
Het Andere Geluid, dinsdag 11 maart 2008 tussen 22.00 en 23.00 op radio 5

Islam en handicap

Een gehandicapte moslim tast het perfecte goddelijke karakter van God niet aan. Dat blijkt uit het proefschrift Islam and Disability van moslimtheoloog Mohammed Ghaly waarmee hij onlangs promoveerde aan de universiteit van Leiden. Ghaly zocht in de islamitische literatuur naar informatie over mensen met een handicap en concludeert dat zowel in de theologische bronnen als in de islamitische jurisprudentie gehandicapten positief naar voren komen. In Het Andere Geluid een gesprek met de moslimtheoloog.

Midden-Oostenbeleid Obama en Clinton

Verder een gesprek met Arabist Leo Kwarten over het Midden-Oostenbeleid van de Amerikaanse democratische presidentskandidaten Barack Obama en Hillary Clinton. De belangrijkste pijler van het Midden-Oostenbeleid van de Republikeinse president Bush van de afgelopen acht jaar, was het verspreiden van de democratie. Wat zijn de sleutelwoorden van de Midden-Oostenstrategie van Obama en Clinton?

Televisie
NioScoop zondag 16 maart 2008, 15.00 uur - 15.30 uur, Nederland 2

Het leven van de profeet

Aanstaande zondag bij de Nederlandse Islamitische Omroep: een bijzondere documentaire over het leven van profeet Mohammed. Deze dagen herdenken moslims over de hele wereld zijn geboortedag. De eenvoud en bescheidenheid van Mohamed inspireren dagelijks miljoenen moslims. Zondag in NioScoop deel 1van een driedelige documentaire over de persoonlijkheid van deze profeet en zijn eerste volgelingen.

Deel II: zaterdag 22 maart, 10:55 -- 11:25 uur op Nederland 2 Deel III: zaterdag 29 maart, 10:55 -- 11:25 uur op Nederland 2

Tevens is de NIO te zien op het themakanaal Geloven van de NRCV

Wilt u reageren naar aanleiding van dit persbericht stuur dan een email naar redactie@islamitischeomroep.nl