Intratuin Arnhem viert 75-jarig bestaan


ARNHEM, 20080311 -- Het tuincentrum Intratuin Arnhem, viert dit jaar haar 75-jarig bestaan. De Intratuinvestiging, die tot 1985 bekend stond als tuincentrum Presikhaaf, maakt onderdeel uit van Presikhaaf Bedrijven. Wat begon als kwekerij voor met name groente maar later ook bloemen en planten, is inmiddels uitgegroeid tot een levendig tuincentrum met karakter en uitstraling. Op zaterdag 15 maart zal Rob Verlinden, bekend van het SBS6 tv-programma Tuinruimers, tijdens een Intratuintournee volop in actie te zien bij Intratuin Arnhem.

Het tuincentrum is begin jaren '30 ontstaan als onderdeel van een particulier initiatief om kansarme jongeren een zinvolle dagbesteding te bieden. Later groeide dit initiatief uit tot de oprichting van een werkvoorziening voor mensen die door een arbeidsbeperking moeilijk aan de slag konden komen. Tegenwoordig is Presikhaaf Bedrijven, dat haar naam te danken heeft aan het voormalig landgoed Presikhaaf, één van de grootste werkgevers in Arnhem.

Intratuinformule
In de beginjaren van het tuincentrum werden de gekweekte producten uitgevent of verkocht aan particulieren in een kleine winkel aan de Ruitenberglaan. Begin jaren '90 verhuisde de winkel naar de overkant van de straat aan de Beverweerdlaan. In 1985 ontstond, mede op initiatief van tuincentrum Presikhaaf, de Intratuinformule. Deze franchiseformule wordt inmiddels door 54 tuincentra in Nederland en 3 tuincentra in België gebruikt. Intratuin Arnhem zal dit jaar met diverse acties haar 75-jarig jubileum opluisteren. Zo zal op zaterdag 15 maart Rob Verlinden, bekend van het SBS6 tv-programma Tuinruimers, tijdens een Intratuintournee volop in actie te zien bij Intratuin Arnhem. Niet alleen bestaat de mogelijkheid hem spontaan in de winkel tegen het lijf te lopen maar ook is hij in actie te zien aan de demonstratietafel.

Intratuin Presikhaaf maakt als franchiser van Intratuin onderdeel uit van de sociale werkvoorziening Presikhaaf Bedrijven uit Arnhem. Presikhaaf Bedrijven ondersteunt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om een zo regulier mogelijke arbeidsplaats te verwerven. Persoonlijke ontwikkeling is daarbij het uitgangspunt.

Einde persbericht





W.Kruyswijk