Gemeente Gouda


Vrijwilligerspenning voor conciërge Het Schateiland (10-3-2008)

Op maandag 10 maart ontving de heer C. J. (Cor) Bouwman de vrijwilligerspenning van de stad Gouda uit handen van wethouder Arnout Menkveld. Cor Bouwman kreeg de penning voor 20 jaar vrijwilligerswerk als conciërge van Openbare Jenaplanschool Het Schateiland.

De heer Bouwman is van vele markten thuis. Hij brengt de melk rond, verzorgt het kopieerwerk en houdt een oogje in het zeil. Als er iets geregeld moet worden staat hij altijd klaar met een helpende hand. Zonder zijn enthousiaste inzet zou er veel in - en rondom de school blijven liggen. Hij maakt de schoolomgeving voor de kinderen een stuk plezieriger.
Naast zijn vrijwilligers werk voor Het Schateiland is de heer Bouwman al 20 jaar lang betrokken bij buurthuis De Noorderzon. Hier draagt hij zijn steentje bij aan vele jeugdactiviteiten.

Vrijwilligerspenning
De vrijwilligerspenning van de stad Gouda is in 1995 door het college van burgemeester en wethouders in het leven geroepen om blijk van waardering te geven aan vrijwilligers die zich gedurende langere tijd vrijwillig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Goudse samenleving.